Kui teil ei ole isiklikku peenramaad ja te ei taha turult ning poest maasikaid osta, siis võtke kontakti maasikakasvatajatega. Mitmed maasikaistandused pakuvad võimalust ise maasikaid korjata.

Korjake maasikad ise: parimad näpunäited

  • Kui teil on valikuvõimalus, valige maasikaistandus, mis asub tihedast liiklusest võimalikult kaugel, et reostustase jääks madalaks.
  • Nutikas planeerimine: helistage eelnevalt valitud maasikaistandusele ja küsige lahtiolekuaegade, hindade ja tingimuste kohta.
  • Alustage maasikate korjamist varakult: parim aeg selleks on hommik.
  • Korjatavad maasikad peaksid olema ühtlaselt punased ning mitte liiga pehmed.
  • Isegi otse põllult toodud värsked maasikad ei kesta igavesti. Paari päeva pärast kaotavad need kvaliteedi. Korjake maasikaid nii palju kui suudate süüa või planeerite hoidiste tegemiseks.
  • Külmutage maasikaid, kas tervelt või toormoosina. Maasikate maitse ja nendes sisalduvad kasulikud omadused säilivad kui külmutate marjad kiirelt. Laduge marjad külmutamiseks kihiti ja raputage üle suhkruga.
  • Külmutatavad marjad peaksid olema küpsed, terved ja riknemistunnusteta. Puhastage marjad enne külmutamist. Soovitatav on külmutada kuivi marju – nii säilib nende struktuur paremini.