Bocuse d´Or Euroopa eelvoor toimub kahel päeval, 15. ja 16. oktoobril. Mõlemal võistluspäeval teevad oma soorituse kaheksa riiki ja ainult kümme Euroopa meeskonda saab õiguse osaleda 1. ja 2. juunil 2021. aastal Lyonis aset leidvas finaalis.

Oma Maitse uuris tribüünidel võistlust jälgivatelt Eesti võistkonna poolehoidjatelt, kelle seas oli ka ohtralt kulinaariamaailmaga seotud inimesi, millised on nende emotsioonid seoses eelvooruga.

Kuna tänavuse Bocuse d´0r Euroopa eelvooru üheks põhitooraineks on angersäga, siis võistlust jälgis huviga ka Aasta kokk 2019 tiitliga pärjatud Cätlyn Priks restoranist Juur. Muide Priksi tunnustati eelnimetatud konkursil parima kalafileerija eriauhinnaga.

Hiiumaal asuva restorani "Lest ja Lammas" peakokk Erlis Schönberg elas samuti Eestit esindavale Artur Kazaritskile kaasa. Kui küsisin Schönbergilt, et kas nüüdsest võib tema restorani menüüst leida ka angersäga, vastas ta, et viimane on küll hea tooraine, aga ta eelistab kasutada kohalikku, merest püütud kala.

Angersäga valmistamiseks andis häid soovitusi ka Paadi talu peremees ja endine krossisõitja Avo Leok, kelle kalakasvandusest tänase võistluse üks põhitooraine pärinebki. Vaata täpsemalt videost!