Hollandi kaste arendati välja Prantsusmaal 17. sajandi keskel ning kuulub Prantsuse köögi klassikasse. 1651. aastal kirjeldab kuulus kokk François Pierre La Varenne Hollandi kastmele sarnast kastet oma tähelepanuväärses kokaraamatus Le Cuisinier François: "avec du bon beurre frais, un peu de vinaigre, sel et muscade, et un jaune d’œuf pour lier la sauce" ("koos värske või, natukese äädika, soola ja muskaadiga, lisades munakollane, et kaste püsiks koos").

Hollandi kaste põhineb just munakollastel ja võil, mis vispeldatakse soojuses ühtlaseks kastmeks.

Hommikusöögi nimi Benedict'i munad või benediktiini munad tulevad Ameerika Ühendriikide möödunud sajandi üke tuntuima rantjee-elu elanud rikkuri Lehman Benedict'i nimest, kes armastas peale suuremaid pidusid kosutada end Hollandi kastmes serveeritud pošeeritud munadega.

Hollandi kastme puhul on olulisim nõks kõikide maitsete ja koostiste tasakaal - kastmes peab olema piisavalt hapet, et tasandada üsna tugevat rasvasust ning piisav kogus Cayenne pipart, et kastmele anda õige teravus.

Kooreta muna keetmine ehk poššeerimine vajab harjutamist, kuid ka siin ei ole midagi ületamatut - vees tuleb saad paika õige äädika ja soolas sisaldus, et muna koos püsiks ning "keeta" muna kerge keerisega vees hellalt poolvalmis. Tõlgituna lihtsamasse keelde: selleks, et muna kooreta keetmine oleks edukas tuleb keeduvette lisada teelusika jagu soola ja paar teelusikat köögiäädikat.

Vaata, kuidas valmistab mune benediktiini moodi New York'is asuva restorani Prune peakokk ja omanik Gabrielle Hamilton: