Putukate kasvatamine ei võta palju ruumi ja selleks on vaja oluliselt vähem vett kui kulub loomatööstuses.

Läänemaailm ei taha kuidagi putukaid oma toidulauale võtta, kuigi kolmandik maailmast sööb neid regulaarselt. Oluline on mõista, et vajame laiahaardelist toitu suhtumise muutumist.

Rootsi reklaamiagentuur Forsman & Bodenfors võttis koostöös WIN WIN Gothenburg Sustainability Award assotsiatsiooniga ette innovaatilise 3D-prinditud mängutoidu loomise, mis paneks lapsi söödavast toidust teistmoodi mõtlema.

"Mängutoit tulevikust" võimaldab lastel tavapäraste nukunõude- ja köökide asemel mängudes kasutada tuleviku toitu meenutavaid lelusid, näiteks nagu "Bug Mac". Viimase näol oleks tegemist burgeriga, mis on valmistatud putukatest leiduvast proteiinist.

Alates 2003. aastast julgustab ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsioon (FAO) riike kasvatama söödavaid putukaid. FAO on registreerinud ligi 1900 söödavat putukaliiki. Tänapäeva toidutootmine ja-tarbimine on ebaefektiivne ja raiskav. Umbes 1/3 maailmas toodetud toidust rikneb või visatakse jääkidena minema.Toidujäätmete vähendamine elaniku kohta on üks ÜRO säästva toidu eesmärke aastaks 2030.

Noorema põlvkonna harimine uue toidumaastiku kujunemisest on ülimalt oluline ja siin tulevad appi Forsman & Bodenfors'i loodud tulevikku toitu meenutavad mänguasjad, mis aitavad tuua sõnumit tänapäeva lastele, kellest saavad kunagi tarbijad.

Vaata videot ja 3D-prindi mängutoit, mis aitab lastel kohaneda mõttega, et tulevikus tuleb söögiga olla säästlik!