Akadeemia avaldab arvamust, et kõigil toitumisspetsialistidel on eetiline kohustus austada veganite toitumisviisi. Vegantoitumine on igas eluetapis heaks kiidetud ka paljudes riiklikes toitumissoovitustes, nt Suurbritannias, USA-s, Kanadas, Austraalias, aga ka Põhjamaades ja Soomes.

Eesti Vegan Selts (EVS) toetub oma toitumissoovitustes täielikult nimetatud organisatsioonide ja riikide soovitustele, mille oleme eestikeelsena koos viidetega koondanud vegan.ee portaali toitumisinfo lehele. Rõhutame, et ükski toitumisviis pole automaatselt tervislik või ebatervislik (ei segatoitlus, vegantoitumine või mis iganes muu toitumisviis), vaid see sõltub ikkagi inimese valikutest ja informeeritusest. EVS ei võta vastutust Eesti veganite ees, kes mistahes põhjustel vegantoitumise põhitõdesid ei järgi ning endale või oma lastele soovituste kohaselt vajalikku D- või B12-vitamiini juurde ei manusta.

EVS kutsub Eesti meditsiinisektorit mitte ignoreerima nimetatud seisukohti läbimõeldud vegantoitumise eluaegse sobilikkuse osas. Loodame koostööle meditsiinisektoriga, et avatult arutleda müütide ja valeinfo üle, mis vegantoitumise kohta levivad, ning et ka veganid saaksid vajadusel arstidelt ja toitumisekspertidelt adekvaatset ja tõenduspõhist toitumisnõu.