Pärast suure kisaga tulnud ja üsna kiirelt ka kaduma hakkava 100% puhta toidu söömise hullust, võiks paindlik suhtumine taimetoitu olla kindlasti võimalus panna inimesed rohkem juurvilju austama. Nagu ka nimi ütleb tuleb olla paindlik ning näiteks süüa liha vaid nädalavahetusel vüi vaid peale kella kuut õhtul. Juba selline lihasaaduste vähendamine oma menüüd omab suurt mõju.

Maitsed.ee

Fleksitarianismi idee pole kuigi uus, kuid suurema populaarsuse saavutas see idee, kui kõvema häälega hakkasid paindlikku toitumist propageerima ärimees Richard Branson, näitleja Emma Thompson ja telekokk Jamie Oliver. Kõik algas aga sellest, kui Paul, Mary ja Stella McCartney alustasid 2009. aastal “Lihavaba Esmaspäeva” kampaaniaga.

“See kampaania on imeline põhjus keskenduda oma kulinaarsel otsingul just juurviljadele ja sellele kui imelisi roogasid on võimalik nendest tagasihoidlikest juurikatest valmistada,” mainis Jamie Oliver kampaaniaga liitudes.

Uuringud on näideanud, et lihasöömise vähendamine parandab meie tervist ning hoiab meist eemale nii vähi, diabeedi kui südamepuudulikkused. Olulisim ongi paindliku toitumise juures fakt, et tervist saab parandada ja riske maandada burgereid, steike ja muud lihakraami täielikult oma menüüst välja lõikamata.

Maitsed.ee