• Näiteks praegu tuleks süüa võimalikult palju veel kättesaadavaid kohalikke köögi- ja puuvilju, et oma organismi talveks vitamiinidega laadida.
  • Enne vitamiiniriiuli kallale minekut tasuks esmalt üle vaadata, et igapäevane toidulaud oleks mitmekesine. Toidulisand ei asenda kesist toiduvalikut.
  • Eelistada tasub neid toiduaineid, mida on siin geograafiliselt aastasadu kasvatatud ja tarbitud. Kohalik toit eelkõige!
  • Haigused on enamasti kehva elustiili tulemus. Kui sinu menüüsse kuuluvad enamasti pitsa, krõpsud ja purgisupp, siis on nõrkus ja tervisehädad kiired tulema. Eelista toite, mille oled ise valmistanud, mitte pakist võtnud.
  • Tõeline toit ei oma tagaküljel 10-realist koostisainete nimistut.
  • Mitmete Eestis teostatud uuringute kohaselt ei saa meie laiuskraadil elavad inimesed sügistalvisel perioodil piisavalt D-vitamiini. Seda vitamiini võiks iga eestlane toidule lisaks võtta, ent üldiselt ei tasu toidulisanditega liialdada, vaid selleks peab olema vajadus.
  • Pimedal ja külmal ajal kiputakse liialdama ka maiustamise ja liigse näksimisega, mis kiirelt lisakilod toob. Seda tehakse peamiselt seetõttu, et kehale lisaenergiat anda, kuid see on petukaup. Tegelikult tasuks tähele panna, et kogu loodus on talvel puhkeriimil. Pole vaja kehast viimset jõudu välja pigistada. Andke oma kehale rohkem puhkust, võtke enda jaoks aega ja sööge toitainerikkamaid põhitoidukordi – nii leevendate ka näksimisisu.
  • Magusaisu leevendavad ka näiteks marjarohked smuutid, kosutavad soojad joogid või miks mitte teha endale üks kohalik ja maitsev talvemaius: ahjus küpsetatud õunad kaneeliga.

12. novembril toimuval terviseseminaril astuvad peale Kadi Helme üles veel mitmed tunnustatud eksperdid ning 13. novembril leiab aset ka spetsiaalne kokandusseminar, kus õpetatakse valmistama just sinu kehatüübile sobivaid sööke ja jooke, mis haigused eemal hoiavad.