Vaatame viite toitu, millega oma tuju tõsta:

1. Avokaado

Avokaado on see supertoit, mis annab kiiret ja väärtuslikku energiat kogu kehale. Energiarikas organism on aga üldiselt võimeline oma tujuhormoone paremini majandama. Avokaados leidub palju K-, B-, C- ja E12-vitamiine. Lisaks on selles Lõuna-Ameerika viljas palju head taimset rasva, proteiini ja kiudaineid. Tõeline ajutoit.

2. Seened

Seente eesmärk antud kontekstis peitub selles, et nad aitavad arendada ja parandada kõhu mikrobiootat. Täpsemalt on kõhus asuvad mikroobid vastutavad kuni 90% ulatuses organismi serotoniini ehk hea tuju eritise tootmise eest.

3. Juur- ja puuviljad, mis rikkad vitamiinide, antioksüdantide, foolhappe ja kiudainete poolest

Tomatid on näiteks rikkad foolhappe ja alfa-lipoiinhappe poolest. Nende kahe puudust on märgatud näiteks depressiooni põdevate inimest puhul. Marjad, õunad, apelsinid ja banaanid sisaldavad palju antioksüdante, millel on suur roll rakutasandil organismi põletikest puhastamisel. Lisaks on puuviljades palju lahustuvat kiudainet, mis aitab veresuhkru kõikumisi tasandada.

4. Seemned

Chia-, lina- ja kanepiseemned on tujutõstmiseks head, kuna neis on palju oomega-3 rasvhappeid.

5. Kreeka pähklid

Just need aju meenutavad pähklid on maailma olulisim oomega-3 rasvade varasalv. Uuringud on näidanud, et just oomega-3-rasvahapped aitavad ajul võidelda depressiooniga. Samuti leidub Kreeka pähklites seleeni, mis samuti võitleb depressiooniga.

KAE KA: