Lisage köögivilju päeva igale toidukorrale. Eelistage neid toorelt ja kasutage suppides, smuutides, omlettides ja vormiroogades. Tarbige köögivilju võimalikult mitmekesiselt ja eelistage neid orgaaniliselt kasvatatuna. Jooge ka palju vedelikku.

2. Marjad

Raputage marju pudrule või jogurti sisse, valmistage nendest smuutit või lisage salatile maitseks. Ärge unustage päevas ka paar värsket puuvilja süüa.

3. Kalad ja koorikloomad

Eelistage süüa kala (olenevalt liigist) või merikarpe paar korda nädalas. Varieerige ka toiduvalmistamise viise, näiteks aurutamine on kalade küpsetamiseks ülitervislik viis.

4. Linnuliha

Eelistage liha värskelt ja liigselt maitsestamata.

5. Pähklid, mandlid ja seemned

Sööge mitmekesiselt ja tarbige vahepalaks pähkleid ning seemneid.

6. Hapupiimatooted ja juust

Hapupiimatooted sobivad nii küpsetamiseks kui ka suupisteteks ja magustoitude valmistamiseks. Eelistage maitsestamata ja magustamata tooteid.

7. Riis, kaer, hirss, tatar, kinoa ja kartul

Eelistage peamiselt gluteenivabu süsivesikute allikaid. Meeles tuleb pidada, et tasakaalustatud toitumise juurde kuulub mõõdukas täistera teraviljade söömine, kuna need sisaldavad palju energiat ja toitaineid.

8. Kaunviljad ja läätsed

Kasutage neid näiteks vormiroogades ja kastmetes. Loputage ja leotage oad, läätsed ja herned enne kasutamist hoolikalt, eriti kui kasutate neid kuivatatult, ja küpsetage pikka aega. Eelnimetatud soovitused aitavad ubade söömisel vältida maoärritust.

Soolestikku toetava toitumisega kaasnevad hüved

1. Kaalukaotus

Kui te olete ülekaaluline, siis soolestiku mikrofloorat toetav dieet aitab teil kaalust alla võtta ja vöökohta kitsendada.

2. Parem uni

Ühtlane söögirütm ja kofeiini vältimine pärast õhtusööki aitavad ka teie unerütmi regulaarsena hoida.

3. Soolestiku funktsiooni kiirendamine

Rohkelt kiudaineid sisaldavad köögiviljad ja vee joomine soodustavad seedimist ja soolestiku aktiivsust.

4. Südame tervis

Ülekaalulisus paneb ohtu südame tervise. Südame eest saab hoolitseda asendades küllastunud rasvad näiteks kalas ja avokaados sisalduvate südamesõbralike tervislike rasvadega.

5. Parem immuunsus

Toitumine, mis tugevdab soolestiku heade bakterite populatsiooni, aitab tugevdada ka resistentsust viiruste suhtes, sest soolestik on oluline osa inimese kaitsesüsteemist.

6. Dementsuse ja depressiooni vähenenud risk

Soolestikusõbraliku dieedi põletikuvastane toime aitab vähendada paljude haiguste, näiteks dementsuse, depressiooni, südame-veresoonkonna haiguste ja II tüüpi diabeedi riski.