330 g täisteranisujahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat

0,5 tl soola

3 sl riivitud apelsinikoort

1 sl võid või kookosõli

3 suurt toatemperatuuril muna

1 sl vanilliekstrakti

2 sl agaavisiirupit

180 g Kreeka jogurit

180 ml värskelt pressitud apelsinimahla

150 ml piima

150 g jõhvikaid


1 Sega omavahel kokku munad, sulatatud või, vanilliekstrakt ja siirup. Kalla juurde apelsinimahl ja u 50 ml piima. Sega hoolikalt.

2 Teises kausis sega kokku kuivained ja apelsinikoor. Sega kuivained ettevaatlikult vedela segu hulka, samal ajal lisades natukehaaval ka ülejäänud piim. Lõpuks lisa jõhvikad ja vala segu küpsetuspaberiga kaetud leivavormi.

3 Küpseta 175-kraadises ahjus 50–60 minutit, kuni hambatikk tuleb proovides keeksi seest puhtalt välja. Lase keeksil natuke maha jahtuda enne, kui selle vormist välja võtad.