Oma Maitse uuris lauljatelt, millised on olnud nende selle suve maitseelamused?

"Minu jaoks pärineb selle suve seni parim maitseelamus Hiiumaalt, kus meile pakuti kanašnitslit, millest ma väga suurt ei oodanud, aga see oli nii mahlane, mis toetab tõdemust, et mida väiksemad söögikohad, seda rohkem pingutatakse," rääkis Stefan.

"Olen aastaid laevalaulja tööd teinud ja kokku puutunud väga erinevate toitudega, kuid sel aastal on laevameeskonna söök eriti maitsev, Baltic Queenil pakutakse suurepäraseid magustoite ja kvaliteedi tase on ühtlane," avaldas Kaire Vilgats.

Kas tihe esinemisgraafik võimaldab teil Eestis ringi reisides ka kohalikke söögikohti külastada? Millised on teie lemmiksöögikohad Pärnus?

"Mind võlub Kohvik Supelsaksad, käin seal juba aastaid, sest mul on hea kontakt selles söögikohas toimetava Jaan Karp´iga, kes on ka muusik," rääkis Kaire Vilgats.

"Mul oli vanasti kombeks Steffani Pizzarestorani külastada, aga viimased korrad on olnud pettumus. Kui Viljandisse satun, siis käin isa juures läbi (Stefani vanemad peavad Viljandis restorani Soso Juures)," ütles Stefan.

Küsisime ka lauljaid lõunasöögiga kostitanud Ammende Villa peakokalt Herkki Ruubelilt, kas tippkokka on üldse võimalik toiduga üllatada?

"Võimatu ei ole üllatada, aga raske on küll. Minu viimane üllatus on seotud räimega, see on küll Eesti rahvustoit, aga oma restoranis ma seda ei paku. Enne koroonakriisi käisin restoranis Ö söömas ja sealne peakokk Martin Meikas suutis räimest fantastilise roa teha, mida nautisin üheksast käigust kõige enam. Häid toite on veel olnud, aga see pakkus toiduelamuse - suitsuräimevaht ja räimetrühvlid olid tõesti erilised," nimetas Herrki Ruubel oma viimase aja kõige eredama toiduga seotud üllatuse.

Pakud täna Stefanile veisesüdame tartari. Kuna süda on oma konsistentsilt sitkem kui veise sisefilee, millest tavaliselt böffi valmistatakse, siis kuidas Sa seda töötlesid, et tulemus jääks pehme ja söödav?

"Süda on küll tugevama tekstuuriga, aga mitte häirivalt ja selle maitse on samuti spetsiifilisem. Böffist on saanud tänapäeva söögikohtades tavapärane roog. Minu jaoks on murekoht, et veise puhul kasutatakse 90% sisefileed, aga ülejäänud osad jäävad kasutamata. Ma olen ninast sabani kontseptsiooni pooldaja," vastas Ruubel.

Ja siis saabuski hetk, mil toodi toidud ükshaaval lauale

Herkki Ruubel lasi roogasid esmalt proovida ja avaldas seejärel nende tagamaa.

Stefan proovis talle ette asetud taldrikult ettevaatlikult toitu, aga kui vihjena kõlas tartar, siis kohkus, sest seda ta ei oodanud. "Kas ma sõin praegu toorest liha?" oli Stefan üllatunud. Kaire Vilgatsi kommenteentaar tuunikala sashimile oli kordades positiivsem, ta jäi maitsega väga rahule.

Lõunasöögi teise käigu kõrvale pakuti Kihnu saia, Herkki Ruubeli vanavanaema retsepti järgi valmistatud karaskit ja koka enda loodud musta leiba, eelnimetatuid saatis lisaks tavalisele võile ka ürdi- ja peedivõi soolatud ja kuivatatud munakollasega. Pearoaks oli koha lillkapsakreemiga ja sinikarbi-siidri kastmega.

Lõppakordiks einele oli rabarberihüüve vaniljemajoneesi ja mündijäätisega, mis lauljaid vaimustas.

Kui Herkki Ruubel suutis Stefanit ja Kaire Vilgatsit täna lõunasöögiga üllatada, siis homme õhtul on artistide kord, nimelt teevad nad Ammende Villa aias koos Pärnu Linnaorkestriga kummarduse Uno Loobile ja Olav Ehalale.

TÄHELEPANU! Pärnu Linnaorkestri tänaõhtune PLO suvemuusika: Siin me oleme! Kaire Vilgats & Stefan kontsert toimub Villa Ammende asemel Pärnu kontserdimajas.

Jaga
Kommentaarid