13.01.2021, 11:05
GLUTEENIVABAD KÜPSETISED | Erakordselt oivalised ka ilma kleepvalguta
Lisatud ka retseptid!
Gluteen ehk liimvalk ehk kleepvalk aitab pärmi- ja biskviittainal kohevaks kerkida ja hoiab mure- ja liivatainast koos. Gluteenivabalt küpsetades järgi meie nippe-nõkse, et küpsetised õnnestuksid.
FOTO:
Gluteenivabade küpsetiste valmistamiseks on mitmeid võimalusi. Siia loosse oleme kokku kogunud hulganisti variante, millega saad tavalist nisujahu ja teisi gluteeni sisaldavaid jahusid asendada, aga sättinud paika ka tavalised pärmi- ja biskviit-, mure- ja liivataina retseptid nii, et need gluteenivabade jahudega hästi õnnestuksid. Väga maitsev jääb kookides ka datlipõhi - selle valmistamise õpetus on samuti olemas.Retseptide seast leiad purukoogi nii pohlade ja kohupiimaga kui hapukooretäidisega, rullbiskviidi kõrvitsamarmelaadiga, jahuvaba šokolaadikoogi ja suure plaadikoogi ploomidega.