Oxfordi Ülikooli poolt läbi viidud uuringust, mille esimene küsitlus toimus aastatel 1993-2001, võttis osa üle 55000 inimese. 2010 võeti uuesti ühendust ja kategoriseeriti menüü järgi. Jälgimisel oli 29,380 lihasööjat, 8,037 kalasööjat (liha ei söö, aga kala küll), 15,499 taimetoitlast (liha ei söö, aga muna ja piima küll) and 1,982 veganit (menüüs ainult taimed).

Lühidalt võeti tulemused kokku järgmiselt: võrreldes lihasööjatega on taimetoitlastel ja eriti veganitel suurem risk sattuda haiglasse murdunud või mõranenud puusa, jala või selgrooga. 10 aastase jälgimisperioodi jooksul tuvastati, et taimetoitlastel esines tuhande inimese kohta keskmiselt 4,1 ja veganitel 19.4 luumurdu.

Suurema riski põhjuseks hinnatakse veganite keskmisest madalamat kehamassiindeksit ning seda, et taimepõhisest menüüst ei saa veganid lihasööjatega võrreldes sama palju kaltsiumit ja valku. Samuti jääb taimesööjatel puudu rauast ja B12 vitamiinist, mis mõlemad mängivad luude ehituses tähtsat rolli.