22.12.2020, 00:15
RETSEPTID | Viis hunnitut köögiviljalisandit jõululiha kõrvale
Talvised juurikad, rooskapsas ja sügavkülmast võetud herned-oad on odav ja hästi kättesaadav tooraine pearoa kõrvale soojaks lisandiks.
FOTO:
Pisut krõmpsuvad aedoad lihtsas tomati-küüslaugukastmes valmivad kiiresti. Võid kasutada nii värskeid kui ka sügavkülmutatud ube. Kooreses kastmes köögiviljad sobivad hästi lisandiks erinevate toitude juurde. Kahvanäoline juurseller muutub ahjus röstides mahedaks ja magusaks. Aurutatud rooskapsalehed ahjukõrvitsa, jõhvikate ja pähklitega on kaunis ja hõrk lisand raskele lihapraele. Ahjus magusaks küpsenud peedid sobivad hästi igale pidulauale nii kõrvalroaks kui salatisse lisamiseks