1. Restoran Mimosa

Restoran Mimosa.

Viljandi Maantee 6

Restoran Mimosa asub väärikas vanas puumajas, mis peale korrastamist saanud uue rohelise värvikuue. Külalised võivad vastavalt tujule või aastaajale valida einestamise näiteks terrassil või aias varju pakkuvate õunapuude all, kus leidub väikese mängunurga näol tänuväärset tegevust ka pere pisematele. Hoolimata Mimosa asukohast Viljandi maantee alguses jääb kaunis aias viibides mulje meeldivalt rahulikust paigast.

Atmosfäär: 8

2. Snoob resto

Snoob resto.

Pärnu mnt 209a

Snoob resto esmapilgul tagasihoidlikult mõjuv maja peidab endas üllatavalt avarat ja valgusküllast ning õdusa ilmega restoraniruumi, mida läbides jõuate kaunile rohelusse mattunud valguskettidega palistatud väliterrassile. Kes päikest pelgavad, saavad peituda suurte varjude alla ja nii ei ole ka vihmasema ilmaga õues einestamine probleem. Snoobi puhul on positiivne asjaolu, et ka kõige pisematega sööma tulles tuntakse end oodatuna, nad reklaamivad end õigustatult pererestoranina, sest rikkalik lastemenüü ja terassile avanev hästi varustatud mängunurk pakuvad rõõmu pikaks ajaks ning selliselt on nädalavahtuse hilised hommikusöögid, mida siin pakutakse, tervele perele meeldivaks ajaveetmise võimaluseks.

Atmosfäär: 7

3. Restoran Kius

Restoran Kius.

Turu plats 4

Nõmme turu vahetus naabruses asuva restorani Kius väliterrass üllatab oma avarusega. Sümpaatsed on nii väikesed istumisalade "saared", mis võimaldavad seltskonnaga minnes ülejäänud külalistest eralduda kui ka asjaolu, et restoranihoone asub 2-kordses vanas puitelamus, mis on meeldivaks fooniks moodsale õuealale. Kiusu suvehoov jaotub pooleks - varjuliseks ja päikeseliseks alaks. Kes soovib, saab jalga puhata ja keha kosutada varju pakkuvate vahtrapuude all või lasta end päikesel paitada. Vaatamata sellele, et Kiusu ühele küljele jääb turumelu ja teisele poole suhteliselt tiheda liiklusega ristmik – suvehoovis on see külastajale peaaegu, et märkamata.

Atmosfäär: 7

4. Choclaterie de Pierre

Chocolaterie de Pierre.

Vene 6

Vene tänava Meistrite Hoovis asub õdus Chocolaterie de Pierre, mille avatud ustest tulvab kohviku õuealale kohvi- ja šokolaadilõhn. See kaunis hoov on otsekui väike killuke Pariisi. Romantiline viinapuuväätidesse mattunud õuela avaneb päeva eri aegadel uue atmosfääriga. Hommikuti ja eriti nädalavahetusel jäävad kohvikukülastuse taustale ärkava vanalinna hääled. See ei ole kindlasti koht, kuhu ainult sööma minna, sest Meistrite Hoov pakub palju uudistamist ka kodumaise kunsti- ja disainihuvilistele. Arvatavasti leiavad selles boheemlaslikult elegantses keskkonnas õhtutundidel aset linna kõige romantilisemad kohtumised.

Atmosfäär: 10

5. KUMU ja Reval Café

KUMU ja Reval Café.

A. Weizenbergi 34

Kumuväliterrass on eelpool loetletud suvistest kohvikualadest kõige rahulikum ja tänavamelust häirimatum paik. Jäädes küll Tallinna kesklinna äärealale, pakub Kumu väliterrass võimalust, et kohvi ja koogiga tulevad kandikul kaasa nii eesti kui baltisaksa kunsti klassika, samuti moodne- ja nüüdisaegne kunst. Kumu ise on ehituskunsti meistriteos, kohvikuterrassil istudes selle tegelikke mõõtmeid esmapilgul ei tajugi, sest osa muuseumihoone viiest korrusest peidab end Lasnamäe paekalda sees. Lapsevanemad võivad rõõmustada, sest Kadriorus on võimalik perele sisustada pikem meeleolukas päev. Läheduses on mitmed muuseumid ja pere pisemad leiavad rohkelt tegevust ajaloolises noortepargis.

Atmosfäär: 7

6. Kohvik Katharinenthal

Kohvik Katharinenthal.

A. Weizenbergi 22

Kohvik Katharinenthali väliterrass asub Kadrioru rahulikus ja rohelises miljöös. Kohvikud on traditsiooniliselt olnud kohtumise- ja mõtete vahetamise paigaks ning kus siis veel, kui mitte hea kohvitassi taga ei võiks alguse saada meeldiv keskustelu? Kohvik Katharinenthal pakub selleks suurepärast võimalust! Luigetiigi äärest avaneb kaunis vaade Kadrioru lossile ja pargile, kuhu peale keha kosutamist võikski järgmisena sammud seada. Kahtlemata loob meeleolu ka võimalus jalutada E. Vilde, A. H. Tammsaare ja M. Underi kodutänavatel.

Atmosfäär: 9

7. Kohvik Maiasmokk

Kohvik Maiasmokk.

Pikk 16

Kui Eesti vanim kohvik sündis aastal 1864, siis selle väliterrass on üsna hiljutine täiendus, olles ühtlasi ka suurepärane koht näiteks kohtumise kokku- leppimiseks. Niisiis: saame kokku Maiasmoka ees, Pühavaimu kiriku kella all. Kohvi kõrvale pakutakse siin nii magusaid kui soolaseid suutäisi ja seni, kui need lauda jõuavad, laske pilgul puhata väärikal vanalinna arhitektuuril. Pere pisemad jäävad toitu oodates õige tasa, kui näitate neile kohviku suurtel klaasakendel väljapandut. Need väljapanekud, milles tihti ka martsipanil oma osa, on muide lapsi köitnud läbi aegade. Kohviku suure akna all oleval metallist äärel on nii mõnigi väike tänaval mööduja vanemate abiga uhket väljapanekut saanud kiigata.

Atmosfäär: 5

8. Raekoja plats

Raekoja platsi suveterrassid.

Raekoja platsile on end laiali laotanud mitmete söögikohtade väliterrassid. Nendel paiknevad laudade ja toolide read kuuluksid otsekui vabaõhuteatri juurde, milles näitlejateks mööduvad inimesed. See on sobiv koht einestamiseks neile, kes tahavad ennast tunda pulbitseva elu keskel. Teie ees rullub lahti maailma toidukaart! Kui varasemalt olid siinsetele väliterassidele asja pigem turistidel, siis muutunud aeg on jätnud oma jälje ja nüüd on suveterrassid väliskülaliste poolest võrdlemisi vaiksed. Muudatused kajastuvad ka siin asuvate söögikohtades hinnakirjades, mis endisest oluliselt soodsamad!

Atmosfäär: 6

9. Restoran Cru sisehoov

Restoran Cru sisehoov.

Viru tänav 8

Vanalinna tänavaid ääristavad kitsa ja kõrge frondina kivist hooned, mille fassaadide taga peidavad ennast ajaloolised hoovid, mis möödujate silmade eest peidus ning kuhu tavaliselt ei ole võimalik pääseda. Vaid paar sammu Viru tänavalt kangialusesse sisendes ja satute otsekui mõne Lääne-Euroopa linna kitsale kõrvaltänavale, mis oma sopistustega põnevalt avaneb. Puudu on veel tänava kohal kõrguvad pesunöörid, millel tuule käes lehvimas säravvalge pesu!

Atmosfäär: 9

10. Kohvik Bogapott

Kohvik Bogapott.

Pikk jalg 9

Kohvik Bogapott on eriline nii oma asukoha kui ka ka selles kasutusel olevate nõude poolest. See paikneb Toompeal väikeses sisehoovis ja lisaks kohvikule tegutseb seal ka kunstipood ning keraamikastuudio, just sealt pärineb söögikohas kasutusel olev keraamika. Bogapotti väike lillerohke siseõu on õdus ja boheemlaslik, pakkudes lisaks einestamisele ka võimalust osa saada keraamik Georg Bogatkini ja skulptor Airike Taniloo-Bogatkini eksponeeritud töödest.

Atmosfäär: 7

Jaga
Kommentaarid