Varuge toiduaineid, mis muudavad lihtsate, tervislike toitude valmistamise hõlpsamaks. Näiteks võiksid sügavkülmas olla käepärast marjad ja puuviljad, millest smuutisid valmistada. Mõelge juba suvel oma talvise toidulaua peale!

Krõbistage maiustuste asemel pähkleid ja seemneid. Viimaste paremaks seedumiseks ja kasulike ainete kättesaamiseks on hea need jahvatada. Pähklijahu või jahvatatud seemneid saab hõlpsalt lisada smuutisse, raputada hommikupudrule, kasutada küpsetamisel ja lisada taimsetesse määretesse. Seemned ja hakitud pähklid on heaks lisandiks vokiroogadele, salatitele ja mitmetele teistele toitudele.

Tehke mõned nutikad vahetused

Alustage sellest, et eemaldage oma ostunimekirjast mõned asjad, millest teate, et need ei ole teie uue eesmärgiga kooskõlas. Näiteks asendage lemmikjäätis tervislikuma maiuspalaga - külmutatud viinamarjadega.

Proovige planeerimist

Pöörake tähelepanu, et teie toitumine ei oleks juhuslik ja ebakorrapärane. Alustage söömist sihipärase eesmärgiga. Toidukorra ettevalmistamine võimaldab teil tervislikke sööke ette planeerida, lisaks aitab see säästa nii teie aega kui ka raha ning kõrvaldab võimalikud vabandused.

Jooge palju vett

Seda on kõige lihtsam teha ja samas lihtne unustada. Vees on null kalorit ja see aitab kõigele kaasa - heale tujule, kaalulangusele, tervele olekule. Hoia päeva jooksul veeklaas lähedal ja kui tunned söögikordade vahel nälga, siis joo vett. Sageli ajame näljatunde ja janu segamini, seega oleks alati mõistlik esmalt kehale juua pakkuda.

Loe lisaks:

Sööge rohkem taimset toitu

Lisage oma söögikordadele puuvilju, köögivilju, pähklid, seemneid ja kaunvilju. Kiire kosutus puuviljast aitab üle (nälja)tundest, mis võib viia ebatervislike toiduvalikuteni. Vähendage liha ja piimatoodete kogust toidulaual. See ei tähenda, et peaksite tingimata taimetoitlaseks hakkama. Nädalas söödava punase liha hulk võiks põhineda toitumissoovitustel.

Loe lisaks:

Lisaks sellele, mida süüa, on oluline ka, kuidas seda teha

Sööge aeglasemalt ja mäluge korralikult. Kasutage väiksemaid nõusid, et vältida suurte portsjonite söömist. See aitab teil saada ainult seda, mida vajate ja võimaldab vältida ülesöömist.

NB! Ajul võtab umbes 20 minutit aega, et võtta vastu kõhult signaal täis kõhu osas - sööge rahulikult ja 20 minutit. Ärge ahmige toitu 5 minutiga sisse.