Müüt nr 2: Kõik viinad on samasugused
Viinad on erinevad – viina maitse sõltub sellest, kus ja kuidas seda on destilleeritud, sh materjalidest, tehnikast ja pudelisse villimise kvaliteedist. Kui viin on üle-destilleeritud, siis on oht, et eemaldatakse kõik iseloomulikud maitse, lõhna ja konsistentsi baasosad . Iga piirituse tehas destilleerib viina erinevalt, oluline on leida sobiv lahendus, mis tagab parima ja puhta maitseelamuse.

Müüt nr 3: Mõned viinad ei tekita üldse järgmisel päeval peavalu
Ei vasta tõele! Peavalu ja pohmell ei ole konkreetse viina süü, vaid näitab, et alkoholi tarbiti liiga suures koguses. Pohmelli vältimise ainus võimalus on vastutustundlik tarbimine: tunne oma piire!
Mõned viinad on „puhtamad“ kui teised tänu destillerimisprotsessile. Viinad, mida arvatakse rohkem peavalu tekitavat sisaldavad üldjuhul pärast destilleerimist veel lisandeid, mis tekitavad liigsel tarbimisel tugevamat pohmelli.

Müüt nr 4. Viin on puhas ja ei sisalda lisaaineid
Ei! Tootmisprotsessi jooksul lisatakse viinale juurde maitse lisandeid jms, mis ei vähenda viina kvaliteeti aga parandab viina säilimisprotsessi.

Müüt nr 5. Hind = kvaliteet
Millise hinnaga peaks viina ostma? See on päris raske küsimus, sest hind ei ole alati täpne kvaliteedi näitaja. Proovi erineva hinnaklassiga viinasid ja näed, et nii mõnigi keskmise hinnaga viin võib kõrge hinnaga viinale silmad ette teha. Erinevus on tootjas!