Kiigates majja sisse hoovi poolt, avaneb hoopis teistsugune pilt. Suures ja avaras elutoas töötab kodukontoris ema Triin ning isa Allan on parandamas pere pesamuna mängurongi. Tütar Hannah on tuulise ilma tõttu otsustanud teha sisetreeningu köögis. Vanim poeg Marten on keskendunud kahe väikevenna, Mikk Markuse ja Hugo Rasmusega LEGO maailmas loomaaia ehitamisele. Elu justkui segasummasuvilas, kus kuue kätepaari silitusi naudib taksikoer Jete.

Triin ja Allan on jaganud ühiseid väärtushinnanguid juba 18 aastat, millest abielus on veedetud 15. Koos on kasvatud pereks ja saavutatud suurim eesmärk – pakkuda oma lastele kodu, kus kõigile on ruumi ja võimalusi seada eesmärke. Lisaks õppida oskusi ja väärtusi, et olla suurena aktsepteeritud ja iseendaga toime tulev inimene.

Ema Triin on lõpetanud Tartu ülikooli ja töötab alates 2010. aastast Türi lasteaias. Triin on hinnatud nõuandja ja toetaja nii oma töötajate kui ka lastevanemate seas. Ta on Järvamaa noore spetsialisti ja Järvamaa noore õpetaja stipendiumi laureaat ning tunnustatud Türi valla tänukirjaga pühendunud töö eest. Kodus on ema Triin see, kes suunab tasa ja targu oma peret ning lapsi õigeid valikuid tegema. Ta peab oluliseks mitmekülgsust ja kannab oma lastele edasi teadmisi, kuidas olla avatud ja mõistev kaaslane. Pereema jaoks on olulised reeglid, ilma milleta on suurpere toimimine mõeldamatu.

Triinul on oskus ennast väärtustada ning leida ka endale aega, et oma mõtete ja soovidega üksi olla. Üheks meelistegevuseks on pereemal pikad õhtused jalutuskäigud, mis aitavad hoida end nii emotsionaalselt kui ka füüsiliselt tasakaalus ja olla seeläbi parem kaaslane oma perele ning pühendunud juht kolleegidele. Triin on oma pere tagala, kes suunab märkamatult pereelu ja naudib koos toimimist.

Isa Allan on tagasihoidliku loomuga, kuid kindla sõna ja kuldsete kätega mees. Allan on valmis ehitanud renoveerimisjärgus ostetud kodumaja ja abihooned. Laste teadmiste ja oskuste arendamiseks aga peenrakastide süsteemi, et näidata, kust tuleb lauale toit. Abipolitseinikuna tegutsenud Allan asus pere toetusel õppima sisekaitseakadeemias ja lõpetas erialaõpingud sel aastal, omandades politseiametniku eriala. Ta on hinnatud kolleeg ja turvatunde tagaja kogukonnas. Allan nomineeriti 2019. aastal ka täiskasvanud õppija konkursile. Isana on Allan lapsi kaasav ja innustav, nõudlik ning konkreetne. Just tema on see, kes innustab lapsi sportima ja treeningutest osa võtma, olles ise eeskujuks. Ta on isa, kes kiidab, kui on hästi, ja õpetab, kui näeb, et selleks on vajadus. Ta toetab siis, kui lastel motivatsioon kaduma kipub.

Tütar Hannah on sihikindel ja pühendunud noor. Koolis hea õppeedukusega tüdruk on pühendunud sportlane, Eesti esirattur oma vanuseklassis. Ta on noppinud mitmeid tiitleid suurvõistlustelt ja on kahekordne Eesti meistrivõistluste hõbemedalist maanteerattasõidus. Peale selle pühendub Hannah ujumisele, kuulub ujumisklubisse USK ja on toonud koju medaleid erinevates ujumisstiilides. Hannah on ka väga loominguline noor – ta osaleb oma loodud luuletustega erinevatel luulekonkurssidel. Praegu on Hannahil valmimas tema esimene luulekogu. Ta on oma kooli väga tähtsate tunnustuste „Väike õis” ja „Suur õis” mitmekordne laureaat nii spordis, kunstis kui ka keelevaldkonnas. Hannah on Türi valla antud hõbedase aumärgi omanik. Talle ei ole võõras ka töö tegemine, sest juba teist suve osaleb neiu kohalikus malevategevuses, et teenida raha oma harrastuste tarbeks. Lisaks osaleb Hannah vabatahtlikuna arvamusfestivalil.

Poeg Marten on samuti hea õppeedukusega viienda klassi noor, kes on täielikult pühendunud vabamaadlusele. Ta osaleb aktiivselt treeningutel ning peab oluliseks aja planeerimist treeningute ja õppetöö vahel. Marten on koju toonud mitmeid medalikohti maadlusvõistlustelt ja jõudnud oma kaalus ka Järvamaa meistriks. Peale selle saavutas noormees Eesti juuniorite meistrivõistlustel viienda koha. Lisaks spordivõistlustele alustas Marten tantsimist rahvatantsuringis.

Väikesed vennad Mikk Markus ja Hugo Rasmus on nutikad lasteaialapsed, kes on loovad ning aktiivsed tegutsejad. Poisid on avastus- ja mänguhimulised, alati valmis omandama uusi teadmisi, enesekindlad ning suhtlemisaltid lapsed. Osalevad suure õe ja venna eeskujul samuti juba vabamaadlustreeningutel ning võtavad osa oma eale vastavatest jalgrattavõistlustest.

Oma noorusele vaatamata on vanemad Triin ja Allan loonud kodu, kus igapäevase mürgli kõrval hoitakse kokku, hoolitakse, aidatakse ning innustatakse. Noored vanemad jõuavad nelja lapse kõrvalt ka ise edasi pürgida, näidates eeskuju nii oma lastele kui ka tervele kogukonnale. Nende pere on Türi väärtus ja nende vaimu tuleb tunnustada, et see kunagi ei väsiks.

Aasta Suurpere tiitel ja Bigbanki poolt välja antav stipendium summas 7000 eurot antakse võitjale üle 24. mail saates „Hommik Anuga“. Kandidaate saab esitada Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) kodulehel kuni 13. maini.

Jaga
Kommentaarid