"Uurisin Facebooki gruppidest veel teistegi emade kogemusi ja minu üllatuseks leidub väga palju naisi, kes söövad neid tablette! Ühest foorumist lugesin, et osad nõustajad soovitavad naistel süüa tablette rohkem, kui ravimi infolehel soovituslik kogus, ja kogu imetamise perioodi. Olen täiesti šokis – kuidas pakutakse emadele ravimit, mida ei ole soovitav imetamise ajal võtta? Kuidas emad saavad oma laste tervisega riskida? Või kui see on beebidele ohutu, siis miks väidab ravimi infoleht hoopis midagi muud?"

Ravimiameti ohutusjärelvalvebüroo juhataja Maia Uusküla kinnitab Perele ja Kodule, et domperidooni ei ole lubatud kasutada selleks, et rinnapiima teket soodustada. „Ohtlike kõrvaltoimete tõttu – tõsised südame rütmihäired ja südame äkksurm – on lubatud ravimit kasutada ainult iivelduse ja oksendamise raviks ning ka sellel näidustusel mitte kauem kui üks nädal,“ ütleb ta. Tuleb välja, et nõustajad ja arstid on eri meelt, samuti erineb ravimi kasutamise praktika riigiti.

SIET (Sünni ja Imetamise Eesti Tugiühing) kinnitab, et nende nõustajad ei ole selle looga seotud. "SIETi imetamisnõustajad ei soovita kõnealust ravimit ega selle väljakirjutamist. Lisaks pole SIETi nõustajaid koolitatud soovitama emadele ravimeid ega võtma emadelt allkirju seoses ravimite tarbimisega kaasneva omavastutusega. Parim viis rinnapiima kogust suurendada on lapse tihe imetamine, sh tihe öine imetamine ning ema rahulik meel ja perekonna tugi emale selle intensiivse aja jooksul."