Pere ja Kodu kaanepersoon Kristiina Ehin on naine, kellest võngub ebamaist hõngu. Oma üdini naiseliku oleku ja luuletajaametiga ei kuulukski ta justkui tänapäeva. Ometi on tema loodud tekstidel vägi, mis sunnib inimesi endale ausalt otsa vaatama. Kuidas nende kärgpere kokku kasvas?

Uued algused

"Kuulasin Roberti “ise sa ju rääkisid” jutu kõrvad ludus ära ja tunnistasin, et tõepoolest ei käi mu jutt ja teod alati kokku," kirjutab oma kolumnis Laura Kõrvits.

Mu ema on hoopis päästerõngas

"Jeebus, meil on kodu viimased kaks nädalat jumala sassis olnud. Peaaegu nagu seapesas elaks!" Illimar Pilt räägib oma kolumnis, kuidas vanavanemad seni suureks päästerõngaks osutusid.

Millise loo jätame oma lastele?

"Kui poputatult, kui turvalises maailmas me seni oleme elanud! Meie lapsed pole teadnud, mis on sõda, põgenemine, äärmine vaesus ja muud masse puudutavad hädad, kuigi ka enne koroonaviirust oli tegelikult suur osa maailma elanikkonnast hädas, alatoidetud, kodumaata, põhiõigusteta..." kirjutab Elis Seppius oma kolumnis.

Medal kaela, kui sellest koos läbi tulete!

Need, kelle paarisuhe väikese vanusevahega laste esimestel eluaastatel kannatada ei saa, võivad endale medali kaela riputada. Tegu on tõelise väljakutsega – hoida suhet ja kasvatada kaht pisikest. Kuidas sellest läbi tulla nii, et suhe on tugevam kui enne?

25 nädalat + 3 päeva, 888 grammi

Fotograaf Anete Toming püüdis piltidele oma beebi teekonna 26. rasedusnädalal sündimisest kuni kaheksanda elukuuni.

Kuidas koroonavangis normaalseid suhteid säilitada?

“Oleme istunud terve perega üle kahe nädala kodus. Sotsiaalmeedias näen armsaid pilte, kuidas kõik lastega kvaliteetaega veedavad, käib töö ja vile koos. Häbi tunnistada, aga meie oleme hullumas,” kirjutab kahese tütre ning viie- ja kaheksa-aastase poja ema Kristin (32). Pereterapeut aitab olukorras mõistust säilitada.

Tuhanded lapsed vajavad kõneravi, abi pole kuskilt võtta

Ootasin pikisilmi poja kõnelema hakkamist ja tegin oma peas otsuse – kui teine sünnipäev saabub ja sõnu ikka pole, küsin perearstilt saatekirja ja hakkame käima logopeedi juures. Lihtne ja loogiline? Tegelikult kaugeltki mitte! Eripedagoog ja logopeed Ülle Kuusik leiab, et sundida vanemaid laste kõnet lihtsalt ootama on suisa kuritegelik ja tagajärjed traagilised.

11 trikki, mis aitavad kodus vastu pidada

Muidugi on nad maailma kõige paremad, armsamad ja ägedamad. Aga vahel on vaja paarkümmend minutit lapsevaba aega, et enda töö lõpuni teha või lihtsalt puhata. Siin Tiiu Kitsiku pildikesed ja soovitused, mis tõesti töötavad.

Kolme lasteaialapsega kodukontoris. Me peame vastu!

Kristi Stahl (31) kirjutab, kuidas terve tema pere on püsinud koroonaviiruse tõttu juba kaks nädalat kodus ja mida ette võtavad, et hakkama saada. "Praegu on kõige raskem teadmatus: kui kaua veel sellise elukorraldusega leppima peab?"

Küll kõik loksub paika. Peab loksuma!

Ära üritagi olla ühtaegu efektiivne ema, õpetaja, töötaja ja kokk. Pane paika prioriteedid! Just selle tarkuse korjasin ma üles e-õppe veebiseminarilt esimese koduõppenädala lõpul, kui pea plahvatada tahtis. Oma e-õppe kogemusest poegadega kirjutab Ulvi Tüllinen.

Käsikäes maailma vallutama

Kõige esimesest Lõuna-­Aafrika Vabariigi elanikust, kellega Liisi suhtles, sai tema abikaasa. Kui esialgu plaanis ta siin olla aasta, siis nüüd tiksub juba kuues. Eestlanna elust Lõuna-­Aafrika Vabariigis kirjutab Hille Hanso.

Ka kõige lootusetumas olukorras peitub lootuskiir

Lapse haigestumine vähki on iga vanema õudus­unenägu. Eve alustas seda teekonda kuus aastat tagasi, kui ta aastasel pojal diagnoositi raske haigus.

Mu laps ei söönud midagi!

Anna-Marial on tulnud poja valikulise toitumisega rinda pista ta sünnist saati. “Henrile meeldivad kõigi laste lemmikud – pitsa, burger, friikad, kananagitsad ja frikadellisupp. Samas siis, kui isa teeb maailma maitsvaimat liha, ta isegi ei puuduta seda.” Kui kiiresti tekib lastel toitainetepuudus? Kuidas meelitada sööma valiv laps?

Kuidas minust tänu rinnapõletikule piimadoonor sai

Neli päeva pärast sünnitust saame koju. Loodetud idülli asemel kujuneb esimesest õhtust tõeline kaos. Justkui stseen filmist, kus beebi hüsteeriliselt nutab ja vanemad üritavad teda meeleheitlikult lohutada...

Imeline sünnitus erakordsel ajal

"Olin alati sügavalt veendunud, et mees sünnitusel osalema ei peaks. Kui pärast pikka ootust minu sees pisike ime kasvama hakkas, muutus mu ettekujutus ideaalsest sünnitusest. Ja siis tuli koroona, mis keeras kõik pea peale," kirjutab Evelyn. Ämmaemand Ingrid Kaoküla jagab väärt soovitusi, kuidas üksi sünnitamisega hakkama saada.

Kui soovid lisaks toetavatele Pere ja Kodu lugude lugemisele Bredeni 10-eurost kinkekaarti, tee tellimus SIIT

Super kooslus: Gloria ja Gameya

USAs elavate sportlaste pere Grete ja Robert Griffin III tervitasid sügisel pesamuna Gameyat, kes sai nime vanematele endalegi üllatuslikult issi lemmikmultikast.