Liina sõnul on kunagise elukaaslasega asjad hästi sujunud, ehk vaid esimesel aastal pärast lahkuminekut oli mees rohkem eemal. Kaasa on aidanud seegi, et Kert pole võtnud Erki suhtes isarolli, vaid olnud talle rohkem sõbra eest. “Ta pole aktiivselt sekkunud kasvatamisse, vaid jäänud pigem tagaplaanile, nii pole meeste vahel tekkinud võistlust,” kirjeldab Liina. “Algusest peale kujunes välja, et 23. ja 24. detsembril on Erki meiega ning 25. detsembril läheb isa juurde.”

Mis on nende jõulurahu võti? Liina ei tähtsusta kuupäevi üle, seda ka mitte jõulupühadel. Erki isa suguvõsal on kombeks koguneda jõulu­laua taha 25. detsembril – nii klapib kõik hästi. “Kui poeg või tema isa oleks avaldanud soovi mõnel muul kuupäeval pühi pidada, olnuksin nõus asjad ümber mängima,” on Liina kindel. Erki isal on uuest kooselust tütar ja pühad veedavad nad kõik isapoolse vanaema juures. Liina ema elabki tütre perega koos.

Mitmel aastal on Liina abikaasa ja lastega jõulud hoopis välismaal veetnud ja nii on plaanis ka sel aastal. Tänavu ütles Erki, et ei soovi reisile tulla ja veedab pikemad jõulupühad isaga.