"Ametnik kahtles, kas seda nime võib panna. Mul olid imestusest silmad pärani – neli tähte, ei ühtegi x- ega y-tähte, aga panna ei tohi. Selgitasin talle nime päritolu, ametnikuproua helistas ja guugeldas kõik üle, enne kui lõpuks rohelise tule andis," räägib Rute ema Evelin.

"Meie tütre nimesaamislugu ametlikult veel kestab, kuigi laps on juba aasta ja üheksa kuud vana, räägib Kadri. "Kui hakkasime elukaaslasega last planeerima, meeldis mulle väga nimi Nelery. Kõigil tütre isapoolsetel lähisugulastel on y-täht nimes sees. Aga kui tütar sündinud oli ja läksime Rakvere perekonnaseisuametisse nime registreerima, selgus, et selline nimekuju pole lubatud.

Kuna aeg tiksus täis ja lapsele oli vaja nimi ära panna, nõustusid vanemad ametniku ettepanekuga panna nimi Neleri. "Pidime ka kirjutama avalduse, et pole nime kirjapildiga rahul ning vaidlustame selle siseministeeriumis," räägib ema. Seal vaiet ei rahuldatud ja ette tuli võtta kohtutee.

Esimese astme kohus ehk halduskohus leidis, et seaduslikult on sellise nime registreerimine võimalik, ja andis Rakvere linnavalitsusele võimaluse otsust uuesti kaaluda. Linnavalitsus seda arutlusele ei võtnud ja kaebas otsuse edasi ringkonnakohtusse. Ka ringkonnakohus jäi samale seisukohale ja tagastas linnavalitsuse kaebuse. Aga linnasekretär ei jätnud jonni ja kaebas riigikohtusse. Nüüd me siin