Oleks nii tore, kui me, emad, üksteise vastu sama mõistvad olla suudaksime kui lastega.

Huvitav, miks mõned emad teiste emade vastu sotsiaalmeedias kurjad on ja miks neil on nii suur vajadus tõestada, et on paremad emad? Sest karantiin pole sugugi ainus teema, mis nende pahameele ja sügava hukkamõistu "saamatute" emade peale vallandab.

Lapsega suheldes on üks kuldreegleid rääkida mina-sõnumitega ja jaatada tema emotsioone (ma näen, et sul on raske ja oled õnnetu). Mitte tundeid maha suruda ja naeruvääristada: kuidas sa küll selline hädapätakas olla saad? Minul on ka jalutamisest jalad väsinud, aga mina küll ei nuta! Oleks nii tore, kui me, emad, üksteise vastu sama mõistvad olla suudaksime.

Ema jõuab kõike!

Vanaemaks saamine on sama üliäge kui saada esimest korda emaks. Mainumbris räägib äge vanaema Eva Luigas (55) (loe lugu SIIT), kuidas ta on lastelaste sünnist saati võtnud nõuks nendega lähedased suhted üles ehitada ja et ta ei mõista neid vanaemasid, kes vaid lastelaste arvuga kiitlevad, kuid nendega ise koos kasvada ei taha. Töötame Evaga ühes majas – Eva kirjutab nii Tervis Plussis kui ka Eesti Naises – ja nägin tema lapselaste saabumist natuke kõrvalt. Ta lehvis mööda koridore ja säras, nagu oleks uuesti emaks saanud!

Olen tähele pannud, et lapsed, kel on vanavanematega tihe kontakt, on tasakaalukamad ja tunduvad kuidagi õnnelikumad – lapsel on peale vanemate veel mõni turvaisik ja lähedane suhtlus vanema generatsiooniga rikastab nende mõtte-maailma. Aga see rikastab ka vanaema oma, nagu ütleb Eva: “See on suhe, mis mind emotsionaalselt toidab! Nagu mõnele mägimatk või trenn. Lülitan end kõigest välja ja pühendun väiksele inimesele.” See toidab ka väikelaste vanemaid emotsionaalselt, kui nad saavad vahel usaldada oma kõige kallima pisikese kõige kallimate vanemate hoolde ja minna õhtul nautima kontserti või kellegi teise valmistatud õhtusööki. :)

Head emadepäeva!

Telli mai keskel ilmuv eriajakiri Beebi ja võida käru!

Kui palju beebi su elu muudab ja kuidas nende muutustega toime tulla – saada hakkama väheste unetundidega, kohaneda oma uue kehaga, imetamisega, paarisuhtega teisenenud oludes? Sinust saab šeff ajaplaneerija ja oskad ennetada seda, et emotsioonid pea kohal kokku löövad! Saad teada, kuidas pisikest päikese eest kaitsta, temaga turvaliselt suve­puhkust veeta ja palju-palju muud!

Telli erinumber enne 10. maid hinnaga 4.49 (tavahind 4.99) ja võid võita vinge Chicco kergkäru Goody, mis on eriti mugava automaatselt sulguva süsteemiga. Loosime välja lausa kaks käru! Registreeri ennast loosi perejakodu.ee/uusbeebi.

Millest Pere ja Kodu mainumbris veel juttu, vaata SIIT!