Hele-Mai Alamaa
Anna-Marial on tulnud poja valikulise toitumisega rinda pista ta sünnist saati. “Henrile meeldivad kõigi laste lemmikud – pitsa, burger, friikad, kananagitsad ja frikadellisupp. Samas siis, kui isa teeb maailma maitsvaimat liha, ta isegi ei puuduta seda.”

Millest värskest Pere ja Kodu ajakirjast veel lugeda saad, vaata SIIT!

Kui soovid lisaks Pere ja Kodu toetavatele lugudele saada Breden Kidsi 10-eurost kinkekaarti, siis telli ajakiri SIIT

Poiss pole kunagi heal meelel söönud putru. “Kui lasteaias pakutakse mannaputru, võib ta olla päev läbi söömata, olles koju jõudes näljane nagu hunt,” tõdeb Henri (6) ema Anna-Maria Veidemann-Makko (38).

Samuti võib juhtuda, et see, mis on olnud pikalt poisi lemmik, üleöö enam ei kõlba. “Näiteks sõi Henri tükk aega hommikuti sooje võileibu ja vahepeal maitsesid talle juustusaiad väga, kuid nüüd ei sobi kumbki. Kui annan juustusaia, tõstab juustu kõrvale ja sööb paljast saia,” kirjeldab ema. 

Kui Henri ema-isa poeringil käivad, tuleb neil mõelda, et ostukorvi satuks midagigi, mida poeg sööb. Vaheldusrikka ja tervisliku toidu, eriti köögiviljade ja liha­roogade Henrile nii-öelda söödavaks tegemine nõuab vanematelt kõvasti mõttetööd. Tõeline triangel läks aga lahti alates ühest reisist