Hele-Mai Alamaa
Burritod, takod, quesadilla’d... mis on mis? Võõrad asjad ja nimetused, mida söögikohadki sassi ajavad. Meie lastega kodus natuke tudeerisime Mehhiko kööki ja oli väga lustlik. Boonuseks sisaldab see ohtralt aedvilju. Sibul ja küüslauk, avokaado ja tomat saavad siin kõigiga sõbraks. Minu laste südamed on võidetud. Viva la Mexico!

Siin on sulle ja perele nädalavahetuse inspiratsiooniks hulganisti Mehhiko köögist pärit retsepte!

Burritopidu

Burritod on tortilja või lameleiva sisse keeratud sooja täidisega parajalt vürtsikad ampsud. Mina tegin kolme täidist. Kahes neist kasutasin eelmisest päevast järele jäänud ahjukana, mille asemele sobib ka grillkana või praetud kanafilee. Sina võid teha kõiki kolme täidist või üht suurema koguse. Mõnus vaheldus õhtusöögilauale!

Meie lemmik — kanatäidis tomatiga:

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

3 suurt peotäit tükikesteks rebitud ahju- või grillkana

1 purk purustatud tomateid

kuivatatud või värsket peterselli

punet

soola-pipart

praadimiseks õli

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Klaasista sibul rahulikult pannil õlis, lisa küüslauk ja prae veel pisut. Pane juurde kanatükid ja maitseained. Nüüd kalla purustatud tomatid pannile, lase väiksel tulel kuumeneda ja pisut podiseda. Kui vaja, lisa soola-pipart.

Kanatäidis paprika ja porgandiga: