Näitlejad Klaudia Tiitsmaa (29) ja Vallo Kirs (32) kasvatavad imelises Viljandis väikest Vallo Valterit (1a 9k). Nüüd ootavad nad oma perre teist last.

Üksikemaks omal soovil

Oleme harjunud, et üksikemadusest maalitud pilt on nukrates toonides. Kas see aga alati on nõnda? “Ma ei pea lapsega seotud asju kellegagi arutama – teen just nii, nagu õigeks pean,” ütleb kuuest Annabel Meriat üksi kasvatav Katre julgelt välja ühe plussi.

Kerge ebamugavus loob romantikat

“Oleme haagissuvilas avastanud, kui vähe me eluks vajame. Piisab näiteks kahest taldrikust, et saaks kõik toidud tehtud ja söödud,” ütleb muusik ja näitleja Mari Jürjens, kes perega kevadest saati haagiseelu naudib.

Mu laps ei tea, mis on oht ja valu

Mänguväljakul ronib väike Liilit kärmelt kahe meetri kõrgusele, kuid potsatab siis alla. Tundub, nagu poleks tal tasakaalu. Emale teeb enim muret aga see, et lapsel puudub hirm haiget saamise ees ­– tütar justkui ei tunnekski valu. Märke, et kõik pole päris nii, nagu peab, oli juba tütre beebieas.

Kuidas kasvatada koolieelikus iseseisvust?

Vahel ootame lastelt natuke rohkem, kui eakohane on. Üsna sageli arvame, et kui laps lõpetab lasteaia ja läheb sügisel kooli, peaks ta olema valmis iseseisvalt hakkama saama. Tegelikult see aga nii pole.

Unustamatu laagrisuvi

“Suvelaagrite eelarve on meie peres 950 eurot. Muidugi on see suur summa, aga arvestasime, et kolme lapse pealt tulumaksutagastusena saadud raha investeerime just siia,” avaldab Christopheri, Carli ja Cristiano ema Anneli. Kuidas valida laager, mis lapsele pettumust ei valmista?

Las päike paitab meie keha

Suve tulles seisame peegli ette ja proovime selga bikiine. Vähestele vaatab sealt vastu sama keha, mis enne laste sündi. Enamiku meie kehasid on vorminud imearmsad lapsukesed. Viis julget ja ilusat naist ühest beebiklubist jagavad oma mõtteid sünnitusjärgsest kehast.

Eesti pere Inglismaal

Mihkel ja Kersti elavad koos lastega Inglismaal Windsori lossi lähedal. "Sünnitusmaja oli nagu spaahotell ja hoius on ühe kasvataja kohta kolm last," kirjeldavad nad. Pere elust Inglismaal kirjutab Hille Hanso.

Ära unusta seksi!

Pärast laste sündi tundub äkki, et seksiks ei jagu enam aega, energiat ega võimalustki. “Kuidas me seda teeme? Lapsed ju kuulevad!” ütlevad paljud lapsevanemad.

Suvised traumad – sa saad neid ennetada!

Suvi toob soojad ilmad, päikese ja rõõmsad lapsed. Paraku toob suvi ka palju ootamatuid õnnetusi, kuid saame õppida teiste ehmatavatest kogemustest.

Sünnitus isa pilgu läbi: mitte miski polnud nagu Hollywoodi filmis

Olen kuulnud, et mõned naised ei taha meest sünnituse juurde, sest nad ei soovi näidata end koledana. Kurb. Kustkohast tuleb selline valehäbi? Mehe vaatenurka jagab Andreas Jääger.

Ütle mulle üks ilus ja eriline nimi…

Kas lapsele võiks juba enne tema sündi nime välja mõelda või tuleks talle enne otsa vaadata? Palusime teil Pere ja Kodu Facebooki lehel jagada oma laste nimede saamislugusid. Siin neist killuke ka teistele inspiratsiooniks, üks vahvam kui teine!

Suvepuhkus algab nüüd!

Laia ilma reisimine peab veel ootama, kuid Eestis ja meie naabrite juures on avastamist küllaga! Kogusime kokku paigad, kus oleme käinud ja mida soovitada julgeme.

Maru poiss!

“Teadsin, et minus on jõudu, et see ära teha,” oli mai keskel teise lapse sünnitanud Adeele Jaago end juba ette valmistanud üksi sünnitama. Maru otsustas siiski oodata ära aja, mil isad jälle sünnitustuppa lubati.

"Suhete loomine on keeruline, eriti kui oled kahene ning just taibanud, et kogu maailm on su ees valla ja sinu oma – mine ainult ja võta," kirjutab Pere ja Kodu kolumnist Laura Kõrvits.

“Kallis tütar, sa pole seda sööki kunagi varem proovinud. Kuidas sa tead üldse, mis maitsega see on ja et see ei meeldi sulle?” Illimar Pilt kirjutab elust kolme lapsega.

Nädal suhkruta

“See on mul juba kolmas päev ilma šokolaadita. Ma tahan midagi magusat!” nuiab Lydia. Elis Seppius kirjutab võitlusest laste magusanäljaga.

Olen puhkusest väsinud

“Meil on kolm poega: 8-, 5- ja 2aastane. Lapsed on juuni algusest kodus puhkusel, aga mina olen sellest puhkusest juba päris väsinud,” tunnistab Lilian (36). “Ei tea, kuidas augusti lõpuni aega sisustada.” Pereterapeut annab nõu: et sa vahel oled väsinud ja tüdinenud, ei tähenda, et sa oleks halb ema! Kuid võta aega ka endale.

Maitse suve!

Suvel võiks söögitegu olla lihtne ja kerge. Tihti astub mõni tuttav läbi või tulevad lastel sõbrad külla... äraütlemata tore on, kui lauas on rohkem rahvast, kuid sellepärast end kööki aheldada ka ei taha.

Telli Pere ja Kodu digiväljaanne SIIT

Paberväljaande saad tellida SIIT