“Lahendan iga päev ­mõistatusi – kui tunnen, et olen kõikidele küsimustele vastused leidnud, saabub uus päev uute välja­kutsetega. Õppida mõistma, mida Emily tahab mulle öelda, on põnevaim kool, kus ma kunagi käinud olen,” võtab Getter kokku esimese ­aasta emana.

Olukorrast kodus eriolukorra ajal

"Need, kes väidavad, et eriolukord ja laste koduõpe on fantastiline võimalus perega rohkem koos olla ja üksteist paremini tundma õppida, on ilmselt vallalised ja lastetud. Tegelik elu on paraku hoopis teistsugune," kirjeldab Pere ja Kodu kolmunist ja kolme lapse ema Laura Kõrvits.

Kuule, Illimar, anna nõu!

Seekord kirjutab Illimar Pilt, kuidas nad Katuga end teadmatult juba aasta algul isolatsiooniässadeks treenisid.

Ole teise inimesega sama lahke kui taimedega

Elis Seppius räägib sellest, et esimesel pulma-­aasta­päeval oli neil abikaasaga väike arenguvestlus. Elise mees teatas: “Sa oled taimedega tegeledes nii hooliv. Mulle meeldiks, kui oleksid sama hea ja tundlik ka minu ja lastega suheldes.”

Käänuline tee elu armastuseni

“Armastuseta ei saa õnnelikku elu, kuid on võimalik saada imelised lapsed,” tõdeb kahe tütre ja poja ema Maris, kelle lastel on kõigil eri isad. “Ja kui hästi läheb, tuleb lõpuks ka armastus.” Eesti emade lood, kellel on lapsed eri meestega.

Kas nüüd ongi kõik?

“Minu ja mehe suhted on juba mitmendat aastat pingelised. Nüüd, kui oleme eriolukorra tõttu nädalaid pead-jalad koos olnud, käib iga asi närvidele. Kas peaksime kooselu lõpetama? Ja kuidas teha seda juhul, kui me kohe eraldi kolida ei saa?” küsib Eleri (35), kahe tütre ema.

Küsimus: miks mu laps pidevalt valetab?

Mu seitsmene tütar valetab kohutavalt palju. Olen püüdnud seletada, miks ei ole hea valetada, ta saab justkui aru, ja siis valetab ikka! Mul tekib juba mure: miks ta mulle valetab? Kellele ja mida ta veel valetab? Mis ma valesti teen? Kuidas temani jõuda? Vastab psühholoog.

Vanavanemad ja lapselapsed, nad vajavad üksteist

“Loe uhkusega sõbrannade ees oma lapselapsi kokku vaid siis, kui nendega ka tegeled, koos kasvad ja neid hoiad,” ütleb kahe lapse vanaema Eva.

Kummalised märgid lapse käitumises

Siretil olid sünnist saati suured uneprobleemid. Tütre kasvades pani ema tähele teisigi imelikke märke. Näiteks lapse tuju muutus pealtnäha põhjuseta: ühel hetkel võis ta laginal naerda, järgmisel nutta röökida. Märgid juhatasid autismini.

Sotsiaalmeedia vs reaalsus ehk kuidas me üksteist petame

Kas tunned vahel, et sotsiaalmeedias toimetavad müstilised emad, kes saavad kõigega hakkama? Mulle ronib hinge süütunne: kas ma ka ise serveerin hõbekandikul mingit farssi – maailma, mida pole olemas?

EMA PÄEV PILDIS | Igapäevane õnn ja kaos

Kõik lootused, et minust saab s e l l i n e ema ja minu lapsed hakkavad tegema neid ja neid asju, on kadunud. Minu elu viie mehega on lihtsalt kulgemine – kõik läheb nii, nagu parasjagu välja kukub.

Turvaliselt liblikate kuningriigis

“Hea, et me koroonapandeemia ajal Taiwanis oleme – siin on märksa kindlam,” kiidavad Anu ja Bo, kes elavad teismeliste poegade Halfdani ja Thordaniga saareriigi pealinnas Taipeis. Anu ja Bo pere loo pani kirja Hille Hanso.

Unistuste issi, kes lollitab kogu aeg

“Lõpeta ometi see lollitamine!” pahandab teinekord Triin, kui ta näitlejast-humoristist abikaasa Kait Kall kõik tema katsed kodus korda luua pea peale pöörab.

Sinu hirm ja ärevus nakkab lapsele

“Leidsin tütre nukralt karumõmmil pead silitamast, kui olin nutma puhkedes ise teise tuppa jooksnud,” räägib Erica, kes sattus pärast ema surma kurvameelsuse küüsi ja on nüüd koroonakriisis ärevusega silmitsi seisnud.

Ootamatu kodusünnitus keset kriisi

Olin justkui transis – istusin, beebi süles, pisar silmas, ja küsisin, kuidas see võimalik on. Hetk tagasi olime kodus kahekesi ja nüüd kolmekesi! Meie tütar ei olnud mitte lihtsalt otsustanud, et isa kohalolu on vajalik, vaid sündis tema käte vahele.

23 küsimust, mis beebiemadel praegu hingel

Kas ma võin saada sünnitusmajast koroonaviiruse? Kuidas kaitsta beebit selle haiguse eest? Need ja paljud muud küsimused võivad vaevata su pead, kui sünnitus on ukse ees või äsja olnud. Anname vastused!

Emadepäev meie moodi

"Maikuu on mõnus aeg. Roheline tärkab ja linnud vidistavad ja ees seisab emadepäev. Siis on tore koos olla ja koos süüa, käia metsas ja mere ääres. Pidada suveplaane ja hingata värsket õhku," tervitab emadepäeva puhul Hele-Mai Alamaa suurepäraste retseptidega.

Eriolukorras sündinud Aaron

Muusik Jakko Maltise ja tema kaasa Kristini perre sündis eriolukorra keerukuste kiuste terve ja tugev pisipoeg Aaron, keda kodus ootas pikisilmi õde Loore.