Su laps mängib oma toas telefonis. Kui sulle tundub, et ta on turvalises kohas, siis oled sa end mängudemaailmaga juba põhjalikult kurssi viinud või siis – ei tea sellest mitte kui midagi! Viimasel juhul on tal oma toas sama turvaline kui üksi öösel linnas hulkudes.

Lapsed, kes aitasid eestlaste südametesse pugeda

Pakistanist pärit Afifa ja Ayo Nigeeriast, kes oma lapsed Eestis sünnitasid, räägivad, kuidas nad laste saamise järel hakkasid viimaks võõristavate pilkude asemel saama hoopis soojade naeratuste osaliseks.

Argine meditatsioon

Muusik Robert Linna ja kunstniku­hingega Anna-Liisa Lee otsustasid juba enne teise lapse sündi, et beebiga jääb koju Robert. Tänu paindlikule graafikule saavad aga mõlemad tegelda laste ja armastatud tööga.

Laura Kõrvitsa kolumn: Jorupill jonn

"Möödakäijate vangutavatest peadest pole mingit abi, kui laps jonnib, pigem annavad jõudu muigvel näod või kaastundlikult noogutavad lapsevanemad, kellele vaatepilt tuttav on."

Elis Aunaste kolumn: Kõik on halvasti Naistepäeva-eri

Elis Seppiuse mees pühapäeva hommikul: “Sa oled vist täna natuke mossis või kuidas?” Mina: “Millest sa seda järeldad?”

Illimar Pildi kolumn: Lühimälu eksperdid

Meie nunnu nanobeebi on oma arenguga sealmaal, kus beebiamet hakkab seljataha jääma. Titest on kasvanud igal sammul hävingut külvav väike naaskel...

Meie üle-lahe-suhe ei tööta enam

“Minu mees töötab Soomes, mina kasvatan Eestis kolmest tütart ja viiest poega. Tegime mehega otsuse niiviisi kahel pool lahte elada aastaid tagasi, et koguda raha majaehituseks. Nüüd tunnen, et minu jaoks see ei tööta enam,” kirjutab Katariina. Naine tahab edasi õppida ja teha karjääri.

13 ideed, mida sombustel päevadel teha

Hall taevas, vihm ja viirused. Sina oled sellest kõigest väsinud, kuid lapsi see justkui hoopis käivitaks – jooksevad nelja seina vahel edasi-tagasi nagu elektrijänesed. Mida selliste tüüpidega pihta hakata?

Kaks kodu. Või mitte ühtegi?

“Nüüd on teil ühe kodu asemel kaks,” selgitasid Merit ja Madis lastele, kui teatasid neile plaanist lahku kolida. Kas tegelikult lastel siis ühtegi kodu on?

Mure, millest ei räägita

„Emmeeeee, emmeee!“ kostab vannitoast erutatud hüüd. Poolpaljas laps on enne ööund voodist põgenenud ning siis ise, viimaks ometi ilma igasugu sunni ja suunamiseta, potile hiilinud ja teinud sinna kaka.

Seitse aastat unevõlga

Lapsevanemate unevõlg pole mitte ainult sõnakõlks, vaid tõsine probleem, mis võib viia pikalt kestes ärevuse ja depressioonini. Kuidas seda ära hoida, kui lapsed väikesed ja nende uni kehv?

269 nõelatorget ja beebi tuli!

Pärast ootamatut diagnoosi võtsin endale sihiks, et jagan oma beebi saamise lugu. Äkki on kuskil veel mõni pere, kes arvab, et raseduse katkemised ja pikk kahe triibu ootus on looduslik valik ning teha pole midagi.

Õnnesärgis sündinud

“Olin šokis ja karjatasin mehele, et ta kutsuks kiirabi,” meenutab Eve hetke, mil avastas krampides paarinädalase poja voodist oksendamast. Kiirabi viis nad haiglasse, kuhu ajusisene tromb aheldas beebi kaheks kuuks.

Pereelu Sipsiku tähe all

“Ainult kaks kommi kuluski 75 minuti jooksul,” kirjeldavad Kristel ja Meelis seda, kui kaasa haaras äsjalinastunud Sipsiku-film nende pesamuna. “Ju siis oli äge asi!” Nende pesamuna sündis ühel ajal filmi-Sipsikuga!

Mida teha, et laps reeglitest kinni peaks?

"Minu 12aastasel tütrel on tõsiseid raskusi reeglitest kinnipidamisega. Oleme peres ära jaganud, et tema igapäevased kohustused on viia välja prügi, käia koeraga õues ja panna puhtad nõud masinast kappi. Neid kohustusi täidab ta ilma meeldetuletuseta harva." Psühholoog annab nõu!

Ma ei ole oma venna koopia!

Kui varem jäljendas Marten kõiges vanemat venda Markot, siis pärast seda, kui nad lasteaias eri rühma läksid, on ta ema sõnul justkui ümber sündinud. Miks on oluline mitte lasta ühel lapsel teise varjus kasvada?

Siin on kerge olla õnnelik

Kui 17 aastat Rootsis elanud Avelt ja Mardilt küsin: “Te olete vist üsna õnnelikud inimesed?”, mõtlevad nad paar sekundit. “Mis üsna? Me oleme ikka päriselt õnnelikud!” Hille Hanso kirjutab eestlaste pereelust Rootsis.

Värske ja värviline Mehhiko köök

Burritod, takod, quesadilla’d... mis on mis? Võõrad asjad ja nimetused, mida söögikohadki sassi ajavad. Meie lastega kodus natuke tudeerisime Mehhiko kööki ja oli väga lustlik. Boonuseks sisaldab see ohtralt aedvilju. Sibul ja küüslauk, avokaado ja tomat saavad siin kõigiga sõbraks. Minu laste südam...

Valmistume kevadeks!

Kertu (2) ja Uku (5) andsid seekord igavatele lillepottidele veidi värvi. Käed said mullaseks ja kollased nartsissid oma uude koju.

Tasane vaatleja Hans Holger

Kuu aega pärast teise poja sündi astus ­näitleja Helena Lotman sisse ­Vanemuise proovi­saali uksest. Hans Holger tuli ­söögipausi ajaks issi Eno-Martini või hoidjaga ­teatrisse järele. Kuidas sujub pereelu kahe väikelapsega?