Kõigist senistest ja tulevastest rollidest peab näitleja Priit Loog kõige paeluvamaks pisitütar Olivia isaks olemist. Hoolimata sellest, et teatri- või filmiosa saab pähe õppida ja suurepäraselt etendada, isarolli aga õpid eluaeg.

Viha on elu

Mihkel Raud: "Lapse raev on nagu jumala viha – ei pääse temast keegi ja peale sapi on selles palju armastust. Paraku mitte sinu ehk lapsevanema, vaid tolle mänguasja vastu, mida sa talle osta ei taha."

Lapsesõbralik Eesti

"Valimiste eel on päris hea tunne lapsevanem olla. Kõik erakonnad ponnistavad, et sinu hääl kätte saada," ütleb kolumnist Laura Kõrvits ja kirjutab sellest, kuidas tegelikult peaks lapse­sõbralikkus algama hoopis muudest asjadest.

Emad, valvel! Tunda on kõrbelõhna…

Reageeri enne, kui kärsahais juba õhus, teavad naised, kes on emana läbi põlenud või olnud selle äärel. Seda ennetada pole aga sugugi käkitegu. Nelja lapse ema Riina Hanso tunnistab ausalt, et tema on läbipõlemisskaalal parasjagu üsna põhjas – kümnepalli­süsteemis umbes üheksa peal. Kuidas ennetada läbipõlemist emana?

Mina sinuga ei mängi!

Brigitta Davidjants lahkab paljudele vanematele ja lastele tuttavat olukorda: "Tõele au andes kardan ma neid õhtuid, kui mu pojale Aleksile tuleb külla tema parim sõber Mark. Sest ma tean minuti täpsusega, millal emb-kumb neist meeleheitlikult karjatab: “Mina sinuga ei mängi!”" Kas ema peaks asuma suhtekorraldajaks?

Teeme lastevahetust!

Lapsehoidja palkamine on kallis ja võõrast ehk oma koju ei tahakski. Kust siis leida inimene, kes mõne tunni last vaataks, et kiired asja­toimetused korda ajada või mehega teatrisse-restorani minna?

Teismelise kiri mustast august

"See ilmselt pole kõige mõnusam lugemiskogemus, kuid siit see tuleb. Olen 14aastane tüdruk, mul on diagnoositud sügav kliiniline depressioon, bipolaarne häire ja toitumishäire, kuid need on lihtsalt tuimad meditsiinilised terminid. Reaalsus nende taga on palju karmim. Mu ema poleks seda iial minust oodanud!"

FOTOSEERIA: Kõik on hästi!

Vahel ei ole uue elu algus täpselt selline, nagu me ette kujutasime. Vahel ei ühti meie valikud teiste omadega. Aga lapsed on kõik armsad ja elada saab just nii, nagu elu ette paneb või sisetunne ütleb. Pildistasime üles erinevate sünnilugudega eriliselt armsad lapsed!

Psühholoogikabinet, kus siblivad teraapiakanad

Kõigil on kiire ja igaüks ajab omi asju, üksteist justkui ei märkagi – kas tuleb tuttav ette? Aegviidus on üks paik, kus looduse ja loomade keskel on lihtsam peretunnet taastada, avastada oma kõige lähedasemaid ja laste hingehaavu ravida.

Terapeut: vihane laps vajab hella hoolt

Lapsed, kes käituvad kõige võimatumalt, vajavad kõige enam meie armastavat hoolt. Tõsi, seda pakkuda on päris keeruline. Kui hästi talud sina oma lapse vihapurskeid?

Kärgperepusle olulisim tükike

“Ära õienda, sa pole mu ema! Ja ma ei kavatse sind mitte kunagi hakata kutsuma emaks, isegi mitte kasuemaks, ära unistagi,” käratas Mia ja lõi ukse pauguga isa uue elukaaslase nina ees kinni. Naise jaoks oli see šokk, sest kõik oli alanud paljutõotavalt.

Brüssel – linn, kus igaüks jääb endaks

Brüsseli Saint-Josse-ten-Noode’i linnaosas elab poolteistsada rahvust. Ka Airis Meieri pere on multikulti ja nende kodus räägitakse kolme keelt, vahendab Hille Hanso.

Mina olen rikas mees, mul on linnud okste sees...

Elis Aunaste: "Viimase kooliaasta jooksul olen rahaasjade üle mõelnud ja neid arutanud nii- ja naapidi. Tütardega tagasi Eestis, tuli mul ju eelmisel suvel kõik uuesti soetada – eluasemest autoni." Kuidas Elis sellega hakkama sai?

Kiht-kihilt: varakevadise riietuse spikker

Ühel hetkel ladistab vihma, järgmisel sajab lörtsi, hommikul on termomeeter nullis ja päeval sirab soe kevadpäike. Millistes riietes laps lasteaeda saata, kui õues on heitlikud kevadilmad?

Terve pere ellujäämiskursus

Hilisõhtu. Lapsed peaksid magama. Kõrvaltoast kostab vali krooksatus, millele järgneb kõlav solin ja paaniline nutt. Torman tuppa ja seal, voodi ees põrandal, see ongi – kõhuviirus kogu oma hiilguses. Appi, kuidas meid kõiki ja kodu nüüd päästa? 15 nutikat ideed!

Kuhu te küll nii kauaks jäite?!

Teekond meie pisikeste imedeni sai alguse seitse aastat varem, kui nad tegelikult ilmavalgust nägid. Olime juba paar aastat mehega koos olnud, planeerisime pulmi, tekkinud oli tugev meie-tunne ja nii otsustasimegi: oleme beebi sünniks valmis! Kõik aga ei läinud kaugeltki nii lihtsalt, kirjutab Kristi Aulik.

Hinga ometi... nuta!

“Tütar nägi välja, nagu tahaks nutta, kuid oli vait ega hinganud. Sosistasin talle: hinga ometi... Ta tõmbus näost punaseks, kuid ei hakanud ikka hingama,” meenutab Helena hiljutist ehmatust. Mis on hirmuäratavad nutukrambid ja kuidas anda lapsele esmaabi?

Arthur, mitte "kartul"!

Neljanda poja emaks saanud tšellist Silvia Ilves juhatab kodus tõelist meesteväge ja naljatab, et noorem generatsioon saab teha bändi The Ilves Brothers. Kuidas aga läks rasedus ja sünnitus?

Suure reisi lõpp lämbes Tais

“Ülisõbralikud tailased ja hirmuäratav torm panid meid reisi viimases peatuspaigas korralikult proovile,” tunnistavad Piia ja Hendrik Osula, kes lõpetasid Austraalia ja Uus-Meremaa kolmekuuse reisi troopilises Tais.

Pereköök: ilusa hommiku värv

Seekord pakume teile toite, millega hommikusöögilauda katta. Alustame isetehtud müslist ja kausitoitudest, mis koguvad järjest populaarsust.
Lisaks mõni võileib ja pannkook. Nisujahu ja suhkrut on neis toitudes minimaalselt, vitamiiniosuti see-eest punases. Head hommikuisu!

Epp Petrone lastejutt: Terve päev pidžaamas

Kas sa tead seda tunnet, kui haigus tulema hakkab? Kraabib ja kibeleb ja võtab hoogu... Ja kas sa tead seda tunnet, kui tuul kogub hoogu? Maja ümber hakkab aina rohkem vilistama ja raputama. Õues on jube libe, jää läigib kaugele! Ja selline tunne on, et tuul võib isegi prügikasti maja eest üles tõsta ja naabri garaaži katusele virutada. Või äkki isegi puu otsa?