“Mul on kogu aeg olnud totter kinnisidee, et pean olema “viieline tüdruk”. Alles nüüd, emaks saanuna, olen õppinud endale hinnaalandust tegema,” tõdeb hittsarjas “ENSV” kaasa lööv näitleja Liisa Pulk, kolmekuuse Mona ema.

Ebatäiuslik ema

"Vähemalt korra nädalas mõtlen magama minnes, et hakkan homsest täiuslikuks emaks. Paraku on sellega nagu dieediga – üle poole päeva kunagi vastu ei pea," tunnistab Laura Kõrvits.

Üks on loll, teine laisk ja mina pean üksinda rabama

"Kas mäletad, milline vastik nõid oli Nukitsamehe ema? “Ära ole oma perega kuri, muidu näed välja samasugune!” pean iseendale aeg-ajalt meelde tuletama," ütleb kahe tütre ema Elis.

Võta mind ometi ära!

Kui suureks kasvan, leian armastava mehe, abiellun, kolin oma majja ja saan lapsed, unistavad ilmselt paljud tüdrukud. Täiskasvanuna aga võib minna hoopis teises järjekorras. Tagatipuks ei pruugi armastava mehe ja laste isa jaoks abielu nii tähtis olla. Eesti paarid jagavad oma lugusid kooselust ja abielust, pettumusi ja rõõme. Terapeut soovitab, kuidas teema jutuks võtta, kui üks ootab abielu, teine aga ei näe sel mõtet.

Depressiooni ja väsimuse süüdlane leitud!

Kõik need mured, mida peetakse hiljuti sünnitanud naistel normaalseks – väsimus, kaalukõikumine, meeleoluhäired –, võivad peita salakavalat haigust, hoiatavad Katrin ja Kätlin oma kogemust jagades.

Me jäime ellu!

“Tajun läbi paksu vati enda ümber paanikat: “Ärgake, ärgake!”, “Ta ei reageeri…” Tahan öelda, et ma olen ju siin, halloo, aga silmalaud on liiga rasked, kõnevõime kadunud ja ihuliikmed ei kuula sõna. Ja kus mu beebi on?!” meenutab Viivika (36) ärkamist pärast keisrilõiget.

Kui vanaemast saab uus laps peres

Asi oli otsustatud. Piret ütles elukaaslasele: “Läheme ostame voodi ja toome ema Tartusse, oma koju!” Kahe lapse ema tunnistab, et kooselu hooldust vajava emaga on olnud kogu perele keeruline aeg, kuid paremaid valikuid lihtsalt pole.

Tulekuga kiirustanud Kristin

Rakvere teatri näitleja Natali ja teatri juht Velvo Väli tervitasid kevadel pesamuna. Kuigi algus kahe väikelapsega polnud meelakkumine, hakkab elu taas paika loksuma.

Fotoreportaaž: vaid kaks kätt on ühel emal

Kas lapsi võiks olla üks, kaks, kolm või isegi rohkem kui kolm? Kas päriselt ka on võimalik hakkama saada kolme-nelja-viie järjestikku sündinud pisikese inimesega, nii et endal mõistus selgeks jääb?

Kodune tänulikkuse kursus

Pea on täis tänitavaid mõtteid, lapsed ja abikaasa saavad tühja-tähja eest pragada. Kui oled sellisesse seisundisse jõudnud, siis tea, et tegelikult saad olukorda muuta, kirjutab Jaana Ojakäär-Kitsing.

Terve pere magusa une valem

Siiani levib eksiarvamus, nagu seisneks unekool selles, et beebi nutab ennast üksi toas magama. See on vale mis vale! Kuidas Herta ja Ruudi unekoolis käisid ja iseseisvalt uinuma õppisid, kirjutab nende ema Kadi Rutens.

Tšau, emme läheb tööle!

“Kartsin oma pisipõnnile haiget teha. Olime ju seni olnud nagu üks tervik, lahutamatult koos,” meenutab Epp päeva, kui unelmate tööpakkumine tegi ootamatult lõpu tema emapuhkusele.

Pesa täis laule ja lapsepõlve õndsust

“Tahan, ei taha, ma ise ei tea, kas olla natuke paha või päriselt hea,” rõkkavad lapsed suurima rõõmuga laulda. Youtube’is on sel laulul kahe aastaga kogunenud 2,4 miljonit vaatamist – sama palju kui mõnel Karl Erik Taukari hitil. Laulu autor on nelja lapse ema Airi Liiva.

Kuidas me luti lindudele viskasime

Lutt oli elupäästja rasketel hetkedel, kuid mingil ajal tekkis sellest sõltuvus. Kuidas nad lutist lahti said, nii et endal närvid terveks jäid, kirjutab kahese Marta ema Piia Osula.

Löömamees lasteaiarühmas

Küsimus: Üks laps hammustab, tõukab ja näpistab teisi lasteaias. Mida teha? Paljusid vanemaid vaevavale küsimusele vastab Pille Korsten, Innove Rajaleidja sotsiaalpedagoog.

Taani, vabaduse ja väärikuse maa

“Oleme kiiksuga pere, aga selle üle uhked!” muigavad Liis ja Julle Nielsen, kel kahe peale kaks tütart: Thilda ja Emina. Taanis elades pole laste ja pere eripärad õnneks miski, millele viltu vaadataks, vahendab Hille Hanso.