Suur aitäh ka Laurale, kes toimetaja Ulviga oma lugu jagas (lk 79). Kui paljud meist saavad öelda, et nad kodus vahel häält ei tõsta? Mina kahjuks nende hulka ei kuulu. Kui aga karjumisest kujuneb igapäevane suhtlus­viis, on pinged kasvanud üle pea ja tasuks abi otsida pere­terapeudilt. Pereelu, see on kõrgeima liiga mees­konnamäng, nagu ütleb Jesper kaaneloos. Heaks meeskonnamängijaks saab aga ainult treenides.

Novembrinumbris on meil palju juttu isadest. Isadepäeva juba niisama mööda ei lasta. Kokake sel päeval lastega koos isale midagi head (meie fotograaf Hele-Mai annab Pereköögis ägedaid ideid!), veetke päev perega looduses või kinkige isale midagi vahvat – näiteks sokiroosid, nagu soovitab meie toimetaja Elin. On aga väga oluline isa mitte unustada ka argipäeval.

Kas ootame siiani isadelt igas olukorras tugevust, sest mehed ju ei nuta, ehkki see on ebaõiglane? Või mureneb jää raginal, sest mehed ise julgevad järjest enam tunnistada, et isadus võib olla pööraselt ilus ja ehmatav ühtaegu, nii et võtab silma märjaks? Vanemlusmentor ning Pere ja Kodu veebiraadiosaadete juht Tanel Jäppinen sai tõuke pakkuda tuge omasugustele, kui pereelus kahe järjest sündinud lapsega nii tal kui ka naisel korraks lained üle pea lõid (lk 68).

Millest Pere ja Kodu novembrinumbris veel juttu, seda vaata SIIT!

Kõige väljapääsmatum näib asi siis, kui tunned, et oled oma murega üksi ja ainuke.

Mistahes igapäevaseid katsumusi aitab ületada see, kui hoiad meeles, et tegelikult on päike kogu aeg olemas, vahel läheb lihtsalt korraks pilve taha. Ja mõnikord on abi sellest, kui haarad lapse(d) ja mehe ning sõidad lennukiga päikesele lähemale. Näiteks lapsepuhkuse ajal nagu Piia ja Hendrik (lk 110). Hästi inspireeriv ja helge on lugu ka emmedest, kes korraldavad Montessori stiilis mänguhommikuid (lk 41).

.
Eriajakirja Beebi tellimine on alanud!

Detsembri alguses ilmuvast ajakirjast Beebi saad ajateljel hea ülevaate kõigest, mida pead teadma alates ema­puhkusele jäämisest ja lõpetades uuesti tööleminekuga uuendatud vanemahüvitiste süsteemi valguses. Kirjutame, kuidas oma elu beebiga võimalikult mõnusaks teha. Räägime asendamatutest kande­vahenditest ja moekatest imetamisriietest. Läheme beebiga kodust välja ja trenni ning paneme tööle oma rinnapiima­panga. Anname nõu, kuidas kiuslikest koolikutest vabaneda, ja teeme titale tema esimesi lemmiktoite. Vaatame uue pereliikme tuleku puhul üle senised pühade­traditsioonid ning selle, kuidas sobivad kokku beebi ja lemmikloom. Lisaks palju teisi teemasid!

Telli www.lehed.ee/beebi või telefonil 680 4444.

Meie Lapse Tervis nüüd müügil

Seekord on fookuses laste söögiisu ja lasteaiamenüü. Lisaks: millal vajab laps kõneravi? Kumb on rohkem põhjendatud, gripi- või vaktsiinihirm? Millise nohuga võib lasteaeda minna? Ja palju teisi vajalikke teemasid!