Laste ja töö kõrvalt kipuvad sõbrad tagaplaanile jääma. Jõuaks vahel trennigi! Mõnda armsat inimest näen korra aastas, mõnega pole mitu aastat kohtunud. Samas tunnen, kuidas aeg sõpradega teeb mind väga rõõmsaks. Sestap kavatsen sel aastal olla aktiivsem ja sõpradega ise rohkem koosviibimisi korraldada, mitte jääda kutseid ootama.

Foto: Erakogu

Gisela

Mis ma sellest õppisin?

Läbi raskuste, aga mul on peaaegu et õnnestunud juurutada positiivne reaktsioon ebaõnnestumistele. Kui miskit läheb viltu, püüan mitte mõelda: "Jube halvasti, mis nüüd küll saab?!", vaid olen hoopis tänulik: "Nüüd siis tean! Hea, et mul oli võimalus seda õppida." Püüan seda õpetada ka oma poistele, et nad pööraksid eksimused enda kasuks.

Kerttu


Ikka tervislikult tahaks...

Foto: Hele-Mai Alamaa

Sellest aastast on meil kodus kaks hommikut nädalas pudruhommikud. Esmaspäev ja kolmapäev. Söön ise ja meelitan oma suuri poegi ka. Puder on ju mõnus ja tervislik. Režiim aitab säästa viginast... äää, ma tahan täna hoopis juustuleiba, a mina tahan hooooopis krõbinaid... Kõik teavad, esmaspäev ja kolmapäev. Ja kõik saavad valida lisandid: külmutatud marjad, puuviljad ja maapähkli­või - need on minu laste lemmikud. Tere hommikust, uus aasta!

Foto: Erakogu

Hele-Mai


Enneta õpitud abitust

Mul on kodus hiljuti kolmeseks saanu ja ikka kippusin talle hommikuti riided ise selga pistma. Nii saab ju kiiremini ja ilma draamadeta. Pealegi näis, et ega ta end riietada oskagi... Sügisel otsustasin aga, et tõuseme iga päev tund enne lasteaeda minekut ja ükskõik kui kaua kutil riietumisega ei läheks, lasen tal ise panna. Ja üllatus-üllatus, saigi ise suurema jaoga hakkama!

Foto: Erakogu

Monica


Uuel aastal ütle jah

Foto: Erakogu

Kõiksugu psühholoogilised koolitused õpetavad meile, et peame oskama öelda ei, aga mina soovitan öelda jah. Ütle jah keerulistele olukordadele, riskantsetele tegemistele, seiklustele, väljakutsetele! Lihtne on lastega koju jääda ja jätta kohvikusse, teatrisse, rappa, spaasse, reisile minemata. "Kuhu ma oma beebide ja väikelastega ikka lähen! See on liiga keeruline ja väsitav!" Jah, on küll keeruline ja väsitav, aga ka pidevalt kodus olla on väsitav.

Me võtsime oma kolm last ja lendasime teisele poole maakera. Kõik nad jäid riburada haigeks ja vahepeal lõid lained pea kohal kokku. Lennukis ja reisi ajal tuli nende järel joosta. Siis aga taipasin - nad oleksid haiged olnud ka kodus ja nende järel jooksmist olnuks ka kodus. Imelistest reisimuljetest oleksime siis aga ilma jäänud.

Elin

Mida lugeda Pere ja Kodu värskest jaanuarinumbrist, vaata SIIT!