Retseptid ja fotod: Hele-Mai Alamaa
Selles vahvas sünnipäevamenüüs on midagi pisikestele ja midagi ka lapsevanematele. Midagi nostalgialainelt ja midagi uuemast ajast. Kõik asjad saab näpu vahele haarata ja edasi kimada.

Need on  10 geniaalselt lihtsat soovitust, kuidas katta lapse sünnipäevalaud!

Puuviljakommid, energiapommid

  • 200 g India pähkleid
  • 200 g kuivatatud jõhvikaid
  • 200 g musti ploome
  • 200 g kuivatatud viigimarju
  • 200 g sellist šokolaadi, mis sulle meeldib
  • kaunistuseks pähklite või kuivatatud puuviljade puru või nonparelle

Haki kuivatatud viljad ja pähklid kõigepealt pisut väiksemaks. Pista siis kannmikserisse ja töötle, kuid ära päris pudruks lase. Hea on panna viljad kannmikserisse jaokaupa, nii kontrollid olukorda paremini. Veereta segust pallikesed – väikesed nagu kirsid, kokku umbes viiskümmend. Pane tahenema.

Paari tunni pärast võid šokolaadi veevannile sulama seada. Võta ahjuplaat ja kata küpsetuspaberiga. Kasta kommid üks­haaval šokolaadi sisse ja pane siis plaadile. Kõige mõnusam on seda teha hambatikkude abil. Kaunista pallid, hoia paar tundi külmas ja imeline maius ongi valmis. Veganite kirju koer, nii minu lapsed seda kutsuvad.

Pere ja Kodu jaanuarinumbris on veel intrigeerivaid teemasid, vaata lähemalt SIIT!

Ja nüüd veel 9 retsepti!