Minu isa oli eluterve mõtlemisega veel ühes mõttes. Ma õppisin muusikakeskkoolis, kus oli väga pingeline eluolu, pikad koolipäevad, lisaks eriala- ja muusikatunnid, mille järel tuli veel õhtuti kodus pilli harjutada. Ja kuigi ta oli ise terve elu teinud rasket füüsilist tööd, siis mõistis ta alati, et minu töö ja kohustus on õppimine ega andnud mulle kodutöödega ülemäära kohustusi juurde. Mul oli koolivendi, kellel olid selle koha pealt väga mõistmatud vanemad, kes panid lastele lisaks igapäevasele õppetööle veel hullumeelseid ja jaburaid koormusi lisaks.

Minu isa elas väärika ja pika elu. Ta oli üks lõpmata hea ja heasüdamlik inimene. Tal oli mõnikord üsna "karune kest" ja läks suhteliselt kiirelt "põlema", kuid sealjuures oli ta ikka erakordselt hea inimene, hea huumorisoonega ja lõbus. Ta tegi terve elu rasket tööd, ta oli sõna otseses mõttes töömees. Isal olid "kuldsed käed" — ei olnud asja, mida ta ei oleks osanud teha.

Ja selge on see, et ühel päeval teda enam ei olnud. Ja siis oli küll selline väga kummaline tühimik hinges ja eks ta on tänapäevani.

Delfi pereportaal Pere ja Laps ning Perekeskus Sina ja Mina koguvad ja jagavad lugusid sellest, missugune on Eesti isa. Isa roll on ajas muutunud ja mehed otsivad oma kohta perekonnas, kus laps näib tihti kuuluvat vaid naisele. Tegelikult on isa kohalolek väga oluline. Hindamatu väärtusega.

Kirjuta ka sina oma lugu:

  • teistele äratundmiseks,
  • tulevastele emadele — isadele kingituseks,
  • enda isa meenutamiseks,
  • isa rolli olulisusele tähelepanu juhtimiseks — isadepäeval täname isasid selle eest, et nad oma pere jaoks olemas on.

Lugu palun saata aadressile perejalaps@delfi.ee, märkides juurde, kas võime kasutada avaldamisel Sinu eesnime või soovid kirjutada anonüümselt.

Kogume üheskoos lugusid isaks olemisest!