Kõige pealt tuleb sülle püüda laps. Just, püüda, sest vabatahtlikult ei ole keegi nõus piinarikast riietumisprotsessi läbima. Kui sul on kolm last, nagu meie peres, siis heaks soovituseks on ette võtta see laps, kes on hetkel kõige virilam. Kui sa oled lapse sülle saanud, siis esimene väänlemisperiood võib alati juhtuda kättepüüdmishetkest. Seega, ole valmis, et ta võib visata pea kuklasse, virutada jalaga, või kui ta oli just salaja kreemituubi avastanud ja end üleni sellega kokku määrinud, võib ta ka käest maha libiseda. Sellisel juhul tuleb kulmu kortsutada ja sõrme vibutada, sest nüüd, kui sa kreemi korralikult sisse hõõrud, on sul ikka tööd kordades enam, sest sul tuleb riidesse saada libe, vingerdav ja hädaldav laps. Suurepärane!

Istu lapsega maha ja kui esimene püütud laps oli üks neist, kes kannab mähkmeid, siis teha kiire mähkmekontroll. Sa võid olla normaalne lapsevanem ja piiluda mähkme vahele, või sa võid olla Esileedi sarnane hasartmängija, kes riskib alati ja hingab suure sõõmu läbi tite pükste, et nende puhtust kontrollida. Mõte, et sul on kopsud titekaka haisu täis, on minu jaoks natuke liig ja ma pole kunagi nuusutamisriski peale läinud.

Kui mähe on puhas, tuleb jalga tõmmata sokid ja olemasolevate riiete peale soe pesu. Kuna tegemist on riietamise algfaasiga, möödub see tavaliselt suhetliselt valutult. Välja arvatud siis, kui pea või käed ei leia kohe õiget auku üles. Kui pea peaks riietust läbima kauem, kui kaks sekundit, ole valmis hädakisaks ja selleks, et see tegelane hakkab juba niigi vaevaga pähe tõmmatud pluusi seljast ära kiskuma. Seega, pluusi selga tõmmates pead sa juba enne pähe tõmbamist õiget pidi sättima ja olema teadlik, kust pea peaks välja ilmuma.

Kui see sai ühele poole, siis arvab tavaliselt laps, et sellest piisab, kuna ta on nüüd riides. Aga ei, aeg on kaela panna sall ja pähe müts. Sall läheb valutult ja kui see oleks minu teha, käiks mu lapsed õues salli väel. Esileedi aga tahab alati, et kõik oleks tema moodi ja kahjuks peame ka kõik muud riided alati neile selga ajama. Mütsiga on keerulisem, kuna need mütsid, mis tuleb lõua alt kinni siduda, jätavad sõlme ja otsad lapse lõua alla ning on lapse haardeulatuses. See tähendab, et sõlme tuleb teha umbes neljal korral, kuna see hädaldav ja siplev tegelane tõmbab seda iga 10 sekundi tagant lahti. On üks viis, kuidas seda vältida - kätte tuleb panna kindad, millel pole pöidlakohta. Sellised kindad on üldse imelised, sest siis on su laps sama abitu, nagu ta oleks kinni seotud. Sobib!

Järgmiseks tuleb selga ajada kombinesoon. Selleks ajaks on lapsel juba palav ja ta on väsinud pidevast võitlusest, tal on janu ja ta ei taha muud, kui minema. See on murdehetk. See on olukord, kus tuleb süda rindu võtta ja ta pisikesed jalad ja käed sinna sisse suruda ning lukk eest kinni panna. VALMIS! Ei, ei ole valmis. Veel on saapad, mida on võimatu jalga saada, sest laps on nüüd staadiumis, kus ta laseb end lödiks ja vehib jalgadega vaheldumisi. Sul on valida, kas karjuda lapse peale või lihtsalt nutta natuke hiljem, kui tualetti minna. Kui lõpuks sa istud higisena põrandal ja kõrval kõhuli laps, kes püüab maast midagi üles korjata, aga ta ei saa, sest tal on ilma pöialdeta kindad, võid sa rahulikult võtta. EI, EI SAA, sest sul on kaks last veel...

Mitte ühelegi meie lastest ei meeldi riietumine ja kui nad ainult teaksid, kui palju kiiremini meil läheks, kui nad koostööd teeksid. Aga seda on palju palutud. Ainus, mida nemad teavad, on see, et hetke pärast on nad kelkudel ja riietamisest ärritunud vanemad mitte ei pahanda nendega, vaid veavad neid rõõmsate nägudega mööda lumist teed veel ringi ka. Laste kasvatamine ei ole lihtne, kuid see kõik tasub ühel hetkel ennast ära... kui nad magama lähevad. Puhkus ja vaikus on miljon korda nauditavamad siis, kui sul on lapsed.

Perekonna igapäevategemisi kajastame muide ka oma Facebooki lehel a mida henry teeb.