Aga vaadake, kas tunnete järgnevast ära mõne oma tuttava emme või koguni iseenda.

1. Ta räägib AINULT oma titast. Mis on teatud piirini arusaadav ja nunnu, aga ühel hetkel tuleb piir ette. Tahaks sõbrannaga rääkida millestki vähe asjalikumast kui roheline kaka ja “meil tuli täna esimene kiku!”

2. Kui sa talle helistad, annab ta toru beebile. Ta isegi ei kuula, kui kiire sul on või millist sõnumit sa tahad edastada, sina kuuled ainult beebi lalinat ja sõbranna rõõmsat itsitamist kõrval.

3. Ta jääb igale kohtumisele hiljaks ja selgitab siis, kuidas lapsega kodus väljumine võttis plaanitust rohkem aega. Sa tead seda juba nagunii, et ta ei jõua kunagi enam õigeks ajaks, kuid detailsed ja lõpmata pikad kirjeldused selle kohta, mida kõike laps tegi ja kuidas emme teda taga ajas ja siis tita oksendas, ajavad sind öökima. Tahaksid talle karjuda: ma saan aru, miks sa hiljaks jäid, säästa mind vabandustest!

4. Ta kingib sulle igaks tähtpäevaks (ja mõnikord ka niisama) oma lapse joonistusi ja solvub, kui sa neid seinale ei riputa. Tema laps on sündinud kunstnik, kuidas sa ometi ei taipa, et need näpuvärvidega “maalitud” plötserdised on hindamatu väärtusega?!

5. Ta võrdleb oma last kõikide teistega vaid selleks, et rahulolevalt kinnitada: tema oma on parim, armsaim, osavaim, tublim, andekaim ja kahtlemata ka kõige nunnum!

6. Ta ujutab Facebooki beebipiltidega üle. Ja vastuseks su palvele natuke tagasi tõmmata teatab ta, et sa ju ei pea vaatama või sul on luba ta ära blokkida! Kui sa talle külla lähed, sunnib ta sind vaatama kõiki kolme tuhandet pilti, mis ta oma nunnukese esimesest kahest elukuust teinud on.

7. Kui jutustad talle oma möödunud nädala põnevaimast sündmusest, avastad ühel hetkel, et ta ei kuula sind absoluutselt, vaid imetleb härdunult oma beebit. Miks ta su üldse külla kutsus või sinuga välja tuli, jääb arusaamatuks.

8. Ta ei suuda lõpetada juttu sellest, kui palju raha lapsele kulub. Sa tahaks talle meelde tuletada, et raseduse ajal oli tal piisavalt aega sellele mõelda ja lapse jaoks vajalikke tarbeid muretseda, samuti raha koguda. See ei saa tulla talle üllatusena!

9. Ta toidab beebit lusikaga, kuid laseb lusika enne oma suust läbi. Ka maha kukkunud luti “puhastab” ta oma suuga. Ka lapse suust pudenenud pooleldi läbinätsutatud banaanitükkide või vedelaks lutsutatud küpsiste ära söömine ei ole nende jaoks mingi probleem.

10. Ta vahetab lapse kakaseid mähkmeid otse sinu nina all ja imestab, kuidas sa küll nii nõrganärviline oled ja kuidas on võimalik, et hais sind öökima ajab. "See pole veel midagi, sa oleks pidanud siis siin olema, kui tal kõht lahti oli!"