1. Kand ja varvas

Esimene sportlik tegevus pärast sünnitust võiks olla jalutamine. Kuna beebid magavad värskes õhus paremini, on see ka üks lihtsamaid, mida värske emana teha saad. Alusta rahulikult ning iga järgmise jalutuskäiguga pikenda distantsi ja kiirenda tempot. Kui oled pikema vahemaa läbimisega taas harjunud, siis võid hakata endale seadma uusi sihte. Kui sul on kodus ka väikelaps, kes kiire tempoga sammu pidada ei jaksa, kasuta seisu­lauda või kaalu kahe lapse käru ostmist.

Kui niisama, sihitult uitamine pole sinu jaoks, kasuta ära igapäevatoimetusi, et oma jalgadele tööd anda. Selle asemel et haarata autovõtmed, mine poodi piima järele hoopis jala, bussiga koju sõites välju paar peatust varem, sõbranna juurest tulles tee enne koju jõudmist paar pargiringi.

2. Seltsis segasem

Kindlasti tunned ka mõnd teist beebiema. Sobitage oma jalutusajad ja hakake koos jalutamas käima. Koos on kindlasti toredam ning saate liikumisvajaduse kõrval rahuldada ka oma sotsiaalseid vajadusi!

Paljudes beebigruppides luuakse ka Endomondo mobiilirakenduses ühiseid virtuaalseid väljakutseid – kes jalutab sel kuul kõige rohkem? Liitu ühe sellisega või loo hoopis ise üks.

3. Toitu tervislikult

Sünnitusjärgne aeg pole õige aeg alustamaks karmi dieediga. Su keha ei vaja sünnitusest taastumiseks ainult aega, vaid ka toitainerikast menüüd – seda eriti, kui imetad. Väikese kalorsusega dieet võib jätta sind ilma vajalikest toitainetest ning muuta sind jõuetuks. See pole ju see, mida sa beebi eest hoolitsedes soovid.

Tervisliku toitumise juures on veel üks oluline komponent – uni! Mida vähem sa magad, seda näljasem oled, ning siis teed toitudes eba­tervislikumaid valikuid. Puhka koos beebiga ja ära kasuta ööune aega argitoimetusteks.

Nii kaalukaotuse, treenimise kui ka rinnaga toitmise puhul on vedeliku tarbimine väga oluline. Võta veepudel kõikjale kaasa!

4. Kodust saab jõusaal ja tantsuplats

Beebi kõrvalt trenni pageda ei ole alati võimalik. Sellest pole midagi, sest ka kodus on võimalik korralikult treenida. Vaata oma elamises loomingulise pilguga ringi ja mõtle, mida saaksid treenimiseks kasutada. Tooli võid kasutada näiteks tuharalihaste treenimiseks – lama selili, aseta jalad kõverdatult toolile ning tee nii puusatõsteid. Beebi hüpitamise pall sobib ka sulle endale igasugusteks harjutusteks suurepäraselt. Suured ja rasked pesugeelipudelid võivad see-eest asendada hantleid.

Elutuba muuda tantsusaaliks. Tantsimine on suurepärane trenn ja ühtlasi ka hea tujutõstja. Pane oma lemmikmuusika mängima, haara beebi sülle ja hakka aga jalga keerutama! Seda saab teha ka koos suuremate lastega.

Kasuta liigutamiseks igat hetke – õhtuse lemmikseebika ajal keeruta hularõngast ning reklaamipausi kasuta plank’imiseks.

5. Beebi on hea treenimisvahend

Kui beebi on juba piisavalt suur ja hoiab oma pead, on ta muide ka suurepärane trennikaaslane! Kasuta seda ära ning proovi pahurat beebit kussutamise asemel lõbustada hoopis teda käes hoides kükke tehes või teda õhku tõstes. Internetist leiad palju vahvaid ema-beebi treeningvideoid, mis pakuvad sulle võimalust teha trenni ning samal ajal ka beebiga vahvalt koos aega veeta. Kes teab, ehk nakatad teda juba maast madalast trennipisikuga.

Üks lihtsamaid harjutusi on lebada selili, põlved kõverdatud, hoida beebit oma rinnal ning kasutada teda raskusena, mida enda kohale tõsta.

6. Käib töö ja lõbu koos

Viid suurema lapse mänguväljakule, lubad ta liivakasti juurde ja pühendad kogu oma tähelepanu sellele, et ehitaksite naabruskonna kauneima liivalossi? Ilmselgelt on see vahva! Ent kui liivaloss tehtud (ja tõenäoliselt hävitatud), suuna laps hoopis aktiivsemate tegevuste juurde. Innusta teda jooksma ja hüppama ning mõistagi tee seda ka ise. Lapse jaoks mäng, sinu jaoks trenn!

Kui sul jooksuealist last ei ole, käruta beebi magama mõne värskes õhus asuva jõulinnaku läheduses – kohe, kui ta silmad looja laseb, on sinul võimalus nautida treenimist. Ja seda tasuta!

7. Au vaagnapõhja­lihastele

Kui tavatreeningutega on hea pärast sünnitust oodata, siis vaagnapõhjalihaste harjutusi peaks hakkama tegema kohe. Need on tõelised kangelaslihased, millele sageli pööratakse liiga vähe tähelepanu. Ole targem ja muuda see oma igapäevaseks rutiiniks ning oled endale hilisemas eas tänulik. Treenitud vaagnapõhjalihased aitavad võidelda uriinipidamatuse ning ühtlasi ka emaka allavajumisega. Kõige lihtsamaks treeninguks piisab oma vaagna­põhjalihaste kokkutõmbamisest, mõned sekundid niiviisi hoidmisest ja seejärel lõdvestamisest. Eriti suurepärane on, et vaagnapõhjalihaseid saad sa treenida igal pool ja igal ajal – kas või mähkmeid ostes kassajärjekorras seistes!

Ära kasuta treenimiseks urineerimise peatamist. See võib hiljem tekitada probleeme põiega.

Jaga
Kommentaarid