Sel suvel juhtus ühes peres lugu, mis on vanemate jaoks nii kõhedusttekitav, et see ei tundu isegi reaalne.

Ontarios elav perekond oli surmani kohkunud, kui nende beebimonitorist hakkas kostma kõhedat muusikat ja seejärel teatas võõras hääl, et jälgib neid. 7 juulil oli üks lapse vanematest parasjagu oma last magama kiigutamas, kui kaamera, mille abil pere last magamise ajal jälgis, tööle hakkas. Õõvastava muusika taustal teatas hääl:"Ma jälgin teid!", vahendab london.ctvnews.ca.

Kohalik internetiteenuse pakkuja tunnistas, et perekonna ruuterisse on häkitud ja et seda võidi teha ükskõik kustkohast, ka teisest maailma otsast. Mitte miski, mis on ühendatud internetiga, pole lõpuni turvaline, kommenteeris lugu Toronto politsei küberturvalisuse spetsilaist Ritesh Kotak. Lugu uurinud politseikonstaabel Liz Melvin teatas, et uurimine küll käib, kuid ühtegi kahtlusaslust pole tuvastatud. Konstaabel ise oli pärast perega kohtumist juhtunust niivõrd häiritud, et kattis kinni ka enda sülearvuti kaamera.

Väga kõhe on teada, et keegi võib sind ja sinu tegemisi salaja jälgida ja salvestada ning lapsevanema jaoks on lausa õudne mõelda, et keegi filmib salaja tema last. Kuid see pole sugugi ainuke juhtum.

2. "Ärka väikemees, issi otsb sind!"

New Yorgis elavad lapsevanemad ei mõistnud pikka aega, miks nende kolmeaastane laps räägib neile pidevalt, et ta kardab seda onu, kes temaga beebimontorist räägib. Kuni ühel aprilliööl kuulsid vanemad seda häält ka ise.

CBS News vahendab juhtumit, kus vanemad said tõelise ehmatuse osaliseks, kui nad ise kuulsid, kuidas võõras hääl läbi monitori nende lapsega räägib. Ema, kes võõrast häält kuulis, oli pisarais, sest ta mõistis, et poeg oli kogu aeg tõtt rääkinud. ="http:>

3. "Kaamera liikus koos minuga. Mul tõusid kõik ihukarvad püsti!"

Kansase juhtum on samuti selle aasta kevadest. Ema, kes parasjagu last magama pani, nägi, et samas toas olev kaamera liigub koos temaga. "Mul tõusid kõik ihukarvad püsti, olin surmani kohkunud!"

kwch.com vahendab lugu, kus ema, kes pani oma kolmekuust last magama, nägi, et beebi jälgimiseks pandud kaamera liigub vastavalt sellele, kuidas ema ise liikus. "Ma olin väga-väga hirmunud, kui selle avastasin. Karjusin midagi sellist, nagu lõpeta mu jälgimine, kuid tegelikult ei teadnud ma üldse, mida teha." Tuli välja, et jälgijal oli võimalik kaamerat kaugjuhitavalt liigutada ja saada täpne ülevaade pereelus toimuvast. Pere loobus pärast juhtumit monitorist ja pani uued paroolid kõikidele internetiga ühendatud seadmetele, kuid on siiski juhtunust väga häiritud.

4. Minnesotas elav pereema ärkas öösel selle peale, et lastetoast kostis keset ööd kummalist muusikat

kttc.com vahendab anonüümse Rochesteris elava pereema jutustust selle kohta, kuidas ta ärkas öösel lastetoast kostva muusika peale, mis lakkas hetkel, kui ta lastetuppa sisse astus. Sel perel õnnestus IP aadressi abil jõuda veebileheni, kus oli "tuhandeid ja tuhandeid salvestisi", mis sarnanesid nende kodus tehtuga. Igaüks võis läbi selle saidi saada ligi piltidele ja salvestistele laste tubadest. Hõlmatud oli lausa 15 riiki. Saidilt oli lausa võimalik valida, kas tahad jälgida lastetubasid, wc-sid või misiganes privaatseid ruume. Pere leidis salvestise ka enda lapse hällist.

Vanemad ostustasid oma last edaspidi valvata vanaaegse beebimonitori abil.

5. Houstoni lapsehoidja valvas parasjagu oma aastast hoolelaust, kui beebikaamerast kostus hääl: "See on tõesti üks eriti kakane mähe!"

"Ma arvasin esialgu, et lapse vanemad teevad minu kulu nalja, kuid peagi selgus, et see pole sugugi nii!" Lapsehoidja Ashley Stanley oli juhtunust endast väljas. Ta rääkis khou.com vahendusel, et seejärel oli hääl vihjanud, et oleks aeg parooli vahetada. Lapsehoidja kutsus kohe vanemad, kes kinnitasid, et nemad pole lapsehoidja kulul nalja teinud.

6. Keset ööd kuulis Heather Schreck oma kodus võõrast häält: "Ärka üles, beebi! Ärka üles, beebi!"

Lapse ema vaatas oma telefoni, mille abil ta oma beebit tavaliselt jälgis ja nägi, et kaamerapilt, mis näitab lastetuba, liigub. Ja seda liigutas keegi teine.

Ka lastetuppa tormanud lapse isa kuulis hüüdmist, millega netipervert nende kaheksakuust beebit äratada püüdis ja seejärel ütles hääl inetuid ja häirivaid asju juba ka lapsee isale. Isa lülitas seepeale kaamera välja, vahendab fox19.com.

7. Marc Gilbert kuulis, kuidas võõras hääl läbi beebimonitori tema tollal kaheaastast tütart "väikeseks litsiks" nimetas

Veelgi häirivam oli see, et võõras mees kutsus tema tütart nimepidi Allysoniks, vahendab gma.yahoo.com Pereisa pesi parasjagu köögis nõusid, kui kuulis lastetoast, kus tütar magas, imelikke hääli. Sisse astudes kuulis ta, kuidas hääl monitorist ütles tema tütrele: "Ärka üles, väike libu!" Allyson on kurt ja see oli esimene kord, kui vanemad selle eest tänulikud olid.

See, et võõrad saavad läbi internetti ühendatud koduste kaamerate inimesi jälgida, ei tekita kannatanutele (kes sellest teada saavad, aga kõik ei saagi ju teada) mitte ainult suurt moraalset kahju, vaid see võib olla ka materiaalne. Harvemini juhtub, et pervertide jaoks pannakse vaatamiseks üles kodudes salaja salvestatud privaatset materjali, enamlevinud on aga hoopis see, et varastada võidakse lihtlabasel moel inimeste paroole ja koode.

Mida teha, et viia miinimumini võimalus, et keegi sind sinu oma kodus jälgib?

Esiteks tuleb kõikide seadmete algsed paroolid muuta ja olgu nii parool kui kasutajanimi keeruline. Samuti tuleb muuta paroolid koheselt ka siis, kui misiganes põhjusel keegi võõras need teada saab. WIFI paroole tuleb samuti aegajalt muuta ja olgu paroolid igal pool erinevad.