Kui aga tõesti oled nüüd pontsakam, kui varem ja kardad, et sinu beebikilod ei kao iialgi, siis arvesta sellega, et tavapärased askeldused ajal, mil oled lapsega kodus, võtavad siiski päris palju energiat. Tee kõike seda, mida sa muidu teed, nüüd aga lihtsalt pisut intensiivsemalt. Kui paar lisakilo sind sinu meelest liiga pehmekeseks teevad, siis tea, et jõusaali polegi kohe tingimata vaja higistama minna (ja kuhu sa oma imiku selleks ajaks paneksid), kui saad näiteks ühendada meeldiva kasulikuga. Isegi sinu kõige tavalisemad igapäevaaskeldused kulutavad päris suurel hulgal kaloreid.

Ei usu? Loe siit, missugused sinu igapäevategevused kaalukaotusele kõige paremini kaasa aitavad. Oletame, et kaalud umbes 68 kilo. (Kui kaalud rohkem, põletad nende tegevustega rohkem kaloreid, kui kaalud vähem, siis põletad vähem kaloreid)

Rinnaga toitmine aitab kilodel kaduda

Kui sinu beebi saab regulaarselt rinda, siis sellega kaotad keskmiselt 500 kalorit päevas — lihtsalt ühe koha peal istudes. Kas pole tore asi see imetamine? See võtab ära vajaduse pudelitega mässata, lähendab sind lapsega, pakub puhkusehtke ja kirsiks tordil — vähendab ka kaalu.

Beebiga õues jalutades jalutavad ka sinu kilod minema

Miks lükata beebi käruga rõdule magama ja samal ajal krõpse süües seebikaid vaadata ning siis pärast rääkida, et tuju on paha ja talje kusagile diivanipatjade vahele kadunud? Mine parem lapsega koos õue. See on parim viis, kuidas kaalu alla saada. Värske õhk puhastab sinu mõtteid, teeb tuju heaks ja kaalu vähendavad nii jalutamine, kiire kõnd, kui käru taga sörkimine. Kui beebi pole veel väga suur, siis pista ta kõhukotti, tal on sinu keha vastas hea ja soe, sina aga kulutad sedaviisi lapsega jalutades umbes 340-420 kalorit tunnis. Kõhukotti pandud beebiga jalutamas käies on varsti ainukesed beebikilod need, mis kuuluvad sinu beebile.

Beebi eest hoolitsedes hoolitsed ka selle eest, et kilod kaovad

Beebi süles kandmine, tema mähkmete vahetamine, vannitamine, temaga koos mängimine. Kõik need tegevused hõlmavad väga erinevaid liigutuste kombinatsioone ja samme teed samuti palju. 170 — 200 kalorit tunnis kulutad kindlasti ja rohkemgi veel, kui lapsega intensiivselt tegeled. See on näiteks täiesti uus viis mähkmevahetusee suhtuda. Mitte üksnes lapse pepu heaks ei vaheta sa mähkmeid, vaid ka enda saledama figuuri nimel.

Korista kilod ära

Aeg on hakata tüütusse koristamisesse hoopis teisiti suhtuma. Kõige tavalisemad kodutööd, kui sa neid teha viitsid ja jaksad, on sinu suured sõbrad kaalulangetamise teel. Kui koristad tolmuimejaga, pühid tolmu riiulitelt, paned pesu kuivama, käid patju-tekke kloppimas, siis tea, et sa mitte ei tee üksnes oma kodu puhtaks ja ilusaks vaid teed teed teene ka taljele. Mõnikord on ikka tunne, et viskaks selle tolmulapi käest, kuid vaata asjale helgemast küljest, kodutöid tehes kaotad keskmiselt 180 kalorit tunnis.

Küpseta oma kilod ära

Kui kõnnid pliidi ja kraanikausi vahet, siis ei tee sa sellega lihtsalt perele süüa vaid teed teene ka oma vööümbermõõdule, seda muidugi tingimusel, et edasi-tagasi askeldamist on palju rohkem, kui poepitsat ahju pannes. Kui liigne söömine toob kaloreid hulganisti juurde, siis toidutegemine on iseenesest just kaalu alandav. Nii et klopi aga käsitsi see munavalge vahtu, sest tunnis kulub söögitegemise ajal keskmiselt 130 kalorit. Ja ära siis pärast kogu toitu üksi ära söö.

Shoppa end saledaks

Üldiselt sa ju kirud neid hiigelsuuri supermarketeid, kuid vaata asja teise külje pealt — riiulite vahel orienteerudes võid nii mõneski kilost vabaneda. Toidupoes nädala varu kärusse kogumine võib kulutada lausa 150 kalorit tunnis. Ja kui sa ei ela liftiga majas, siis paar korda oma saaki tuppa tassides treppe mööda üles-alla liikuda ja veel 125 kalorit läinud!

Seksi end saledaks

Aga arvesta ka sellega, et ehkki moelavadel on samahästi kui luukered ringi liikumas, siis sinu mees eelistab tõenäoliselt siiski sinu beebikilosid kondistele puusadele. Kuid sellegipoolest, seks on ikka rohkem nauding kui sport. Kulutad seksides siiski vähemalt 80-100 kalorit tunnis, kuid see võib kõvasti varieeruda sõltuvalt sellest, kui suure hooga asja kallale asusite.

Kui ole äsaja lapsevanemaks saanud, siis on veel üks teema, mis sind ilmselt seksiga seoses mõtlema paneb.

Kudumine kaotab kaloreid

Mitte küll palju, kuid siiski rohkem, kui televiisori vaatamine. Kelle jaoks on kudumine või näputöö lõõgastuseks, see teadku, et näputöö harrastamine ei too koju mitte ainult kenasid kampsikuid vaid ka kenakese naise, sest näiteks kududes kaotad tunnis umbes 100 kalorit.

Tantsi tagumik trimmi

Kui sulle meeldib kodutöid teha ka muusika saatel, siis on kilode kaotamine veelgi lõbusam — puusad käima! Häbeneda pole siin midagi. Enamasti oled ju beebiga päeval kahekesi kodus. Ja võibolla tulevad poole päeva pealt suuremad lapsed, kuid nende jaoks pole tantsusammul põrandat pühkiv ema ilmselt asi, mis neid hirmutama peaks. Pigem tundud neile muusikaliprintsessi moodi! Miski ei takista sul kas lastelaulude saatel, lemmikmuusika järgi või lihtsalt niisama tantsusammul kõiki koduseid toimetusi teha. See aitab sul vabaneda 350-st lisakilost tunnis.

Ja ära mine paanikasse, kui kilod väga kiiresti ei kao. Loodus on nii paika pannud, et seni, kuni laps on väike, peab sinul ka mõni pehme koht olema, kuhu ta end toetada saab.

Allikas: whattoexpect.com