Lapse mõistmisel ja rahustamisel võiks mõelda sellele, millistes oludes on ta seni elanud ja kasvanud. Ta on olnud soojas hämaras vaikses veekeskkonnas. Sündimine erinevate helidega ereda valgusega ja sageli jahedapoolse õhuga keskkonda on tema jaoks tohutu muutus. Pakkudes lapsele soojust, lähedust ja armastust saab muuta seda üleminekut sujuvamaks. See tähendab kehalist kontakti, hoides teda võimalikult palju süles, kaisus ja kandelinas.

Ema-isaga kehalises kontaktis tasub hoida last ka kohe pärast sünnitusmajast kojuminekut. Eriti soovitav on see nendele beebidele, kelle imetamisega on alguses raskusi. Mõnele lapsele mõjub rahustavalt teki sisse mähkimine, samas kui teised eelistavad oma käsi-jalgu vabalt siputada.

Enne sündimist ei pea laps muretsema selle pärast, kas ja millal ta süüa saab. Et vältida lapse hirmu nälga jääda, peaks pärast sündimist tema toitmise põhireegliks olema imetamine niipea kui ta seda vajab. Lapsele sobiv keskkond on rahulik, maheda valguse ja helitaustaga.

Rohkem mõtteid ja nippe selle kohta, kuidas last mõista ja rahustada, saab kuulda 5. mail toimuval messil lapseootel ja beebidega peredele „Jess! Beebi tuleb!" Space X Sündmuskeskuses Ülemiste Citys. Leia programm SIIT.

Esmakordselt toimub 5. mail Eestis lapseootel emadele ja beebidele mõeldud minimess "Jess! Beebi tuleb!". See on parim võimalus saada usaldusväärset infot silmast-silma oma eriala professionaalidelt. Kohal on ämmaemandad, naistearstid, lapseootust ja sünnitust toetavad teenused/tooted ja Tallinna sünnitusmajad!