Pooldan riiklikus kavas olevate vaktsiinide kohustuslikuks muutmist, välja arvatud meditsiinilise vastunäidustuse puhul. Eeskujuks Austraalia ja nüüd ka Prantsusmaa. Riiklikud koolid ja lasteaiad peaksid olema kõigile ohutu keskkond. Vaktsineerimata laps on ohuks nendele lastele, keda ei tohi meditsiinilise vastunäidustuse tõttu vaktsineerida ja nõrgenenud immuunsusega inimestele.

Kui on piisavalt vaktsineeritud inimesi, siis haigus ei saa levima hakata. Pooldan maailma, mis juhindub teadusest, mitte "igaüks mõelgu oma kivi otsas oma tõde välja". Arvestades vaktsiinide kasutuse ulatust ja teatatud tõsiste kõrvaltoimete arvu, võib öelda, et vaktsiinid on väga ohutud ravimid. Nende kasutamisest saadav kasu ületab kindlalt võimalikud ohud. Infotehnoloogia ajastu suurim probleem ongi see, et infot on liiga palju, aga inimestel puudub oskus eristada usaldusväärset infot.

Umbluu "meditsiinil" läheb hästi

Et müüdid vaktsiini ohutuse ja küsitava toime kohta on nii kauaks ringlusesse jäänud, on tōeline bläkk meditsiini- ja teadusvaldkonna kapsaaeda. Üheks lahenduseks on piirata ilma meditsiinilise põhjuseta vaktsineerimata lastel ligipääs riiklikesse lastaaedadesse ja koolidesse ning mitte väljastada rahalisi toetusi. Jah, ravimitööstus on äri, aga ka kõige rangemalt kontrollitud äri. Eesti ei saa arstid lisaraha vaktsiinide tegemise pealt. Küll aga läheb nii Eestis kui ka mujal maailmas alternatiivmedistiiniäril väga hästi. Piisab heast müügioskusest, tõendeid pole vaja, vastutust ei kanta, makse ei maksta.

Eestis ei kuulu lastevaktsineerimise kavasse ühtegi timerosaali ehk elavhõbedat sisaldavat vaktsiini. Tuunikalas näiteks võib leiduda metüülelavhõbedat, mis on tunduvalt toksilisem.