1. Et laps kodus töötavat ema ei segaks, lubavad emad neil teha lausa uskumatuid asju

Ega see pole ju mingi õige viis lapsi kasvatada, kuid emad lubavad neil teha kõike, et nad ainult laseksid emal paarkümmend minutit järjest oma tööle keskenduda. Sa võid kodus tööd tehes avastada, et pead täiesti normaalseks seda, et sel ajal, kui sina oma aruannet teed, joonistab laps markeriga sinu pahkuid triibuliseks. Mida iganes, olgu või lillelised, peaasi, et kirjatükk lõpuks valmis saaks.

2. Milleks riidesse panna, kui saab ka ilma

Kui juba koduses kontoris istud, siis milleks vaevuda oma ööriideid päevaste vastu vahetama. Milleks üldse hommikul töötegemiseks riidesse panna, kui armastad magada hoopis paljalt! Arvuti voodisse ja tööle!

3. Et oma kolleege petta, mõtlevad nad välja igasugu kavalusi

Näiteks keeravad Skype koosolekute ajaks oma arvuti just niipidi, et taustaks jääks paistma vaid valge sein, mitte aga riiul, kus seisavad uhkelt kõrvuti "Viiskümmend halli varjundit" ja kaheaastase kunstiteosed.

5. Imetamine on telefonikonverentsiks just sobivaim aeg

Kodus töötav ema ei või kunagi kindel olla, et tema beebi just kõige olulisema telefonikõne ajal kisama ei pista. Mida siis teha, et tähtsatel hetkedel vaikus tagada? Sa kas paned oma beebi õue, akna taha magama või paned talle hoopis rinna suhu. Imetamise ajal töökõnede pidamine on mitmele kodus töötavale noorele emale tuttav teema.

6. Nad lubavad oma lastel teha asju, mida nad muidu iialgi ei lubaks

Kui kodus töötav ema peab tähtsat kõnet, siis see on lapsele kohe märguandeks, et nüüd on võimalus ära teha kõik see, mis muidu keelatud! Võib näiteks kakase mähkme ära tirida ja selle sisuga põrandale joonistada. Ema võib küll ägedalt pead raputada, kuid mäkerdava lapse juurde ikka minna ei julge, sest mähkme äratirimisega kaasneks kisa ja seda pole keset telefonikoosolekut küll tarvis.

7. Ka kodutööd saavad kodus töötamise ajal tehtud

Suppi saab väga edukalt segada samal ajal, kui käimas telefonitsi kokkulepete tegemine, ka pesu võib ühe kõne jooksul ära sorteerida ja masinasse toppida.

8. Kodus töötav ema saab arvutis kirjutamise ajal täiesti vabalt endale ka iluprotseduure lubada

Aga kes see ikka näeb, et sul on trükkides mudamask näos ja rullid peas. Kui keegi, siis ainult lapsed ja nende meelest on täiesti sobiv niimoodi tööd teha. Hetkel, kui su tähelepanu on mujal, panevad ka nemad endale muda näkku.

9. Kodus töötavad emad mängivad, et on hoopis kontoris

Mõned kodus töötavad emad ei suuda muidu kodult tööle ümber lülituda, kui panevad endale kontsad jalga ja pintsaku selga, keeravad kodusele segadusele selja ning teesklevad kööginurgas arvuti taga tööd tehes, et on kontoris.

10. Kodukontor ei pea tingimata just laua taga olema

Sest arvutiga on just voodis istudes eriti mõnus tööd teha ja pikemaks kõneks sobib väga hästi ka see aeg, kui vannis oled. Kodus töötavate emade jaoks, kes kontoriõhkkonda ei vaja, on see täiesti normaalne.

11. Lapsed võivad korda saata mida iganes, peaasi, et nad ei segaks

Kui ema töötab kodus ja lapsed saabuvad koolist juba lõunal, siis on päevi, mil töötav ema on nii hõivatud, et lapsed saavad teha mida iganes, peale ema segamise. Lubatud on rämpsu söömine, videomängud ja muu selline, mis muul ajal keelatud.

12. Kodus töötavad emad põgenevad koos telefoniga oma laste eest

Sa võid avastada, et pead oma telefonikõnet näiteks kapis või WC-s, aga ka esikusse peitunult või õues prügikasti taga, peaasi, et lapsed oma nõudmistega olulisel hetkel ei sekkuks.

13. Nad karjuvad oma laste peale ja mitte vähe!

Kodus töötamise puhul selgub üsna ruttu, et laps soovib ema tähelepanu just sel hetkel, kui emal on käsil midagi olulist. Siis võib juhtuda küll, et ema paneb oma telefoni heli hetkeks kinni, et lapsele röögatada: "Emme räägib telefoniga, kas sa ei või siis oodata?" Aga on tähtis, et telefoni heli ikka oleks kinni sel hetkel. Veel parem - ei tasu ikka lapse peale karjuda vaid peaks oma aega kodus töötamise puhul paremini planeerima.

Nii kodused emmed kui töötavad emmed on väga tundlikud selle suhtes, kuidas nende elustiili ja valikuid kommenteeritakse. Loe SIIT, mida kunagi noortele emadele öelda ei tasuks.

Allikas: thestir.cafemom.com