Kuid see, millise õhinaga räägitakse esimesest poeskäigust või jalutuskäigust ilma beebita, on samavõrdne lotovõiduga! On välja kujunenud, et ema hoolitseb beebi eest, sest ei osata isa kaasata või kardetakse ühiskonna reaktsiooni, jättes beebi kellegi teise hoolde. 

Mina soovitan päevas vähemalt tunni võimaldada emale enda aega. Mida see tähendab? Seda, et beebi on kellegagi väljas jalutuskäigul või hoolitseb tema eest keegi kodus. Olgu selleks siis lapse isa või tore naabritädi. 

Kui 30 aastat tagasi tulid vanavanemad appi hoolitsema majapidamise ja äsja sünnitanud ema eest või elas mitu põlvkonda ühe katuse all, siis tänapäeva vanavanemad töötavad ja paljud pered on üle ilma laiali. Mõningatel juhtudel hoopis teises riigis end sisse seadnud.

Seega, palun võimaldada emale oma aega. See, mida ta selle ajaga teeb, on tema enda otsustada, kuid ma võin lubada, et pärast väikest pausi on ta energilisem ema ja parem kaasa oma mehele, sest ta on õnnelik naine!

Kadi Leppik on rasedusjärgne õde, une spetsialist, beebimassöör, beebimassaaži õpetaja, rinnaga toitmise spetsialist ja leinanõustaja. Tema tegemistega saad kursis olla https://www.facebook.com/Kadijabeebid/