Kuuldes, et lapse süda lööb veel vaid mõne hetke, võtsid nad beebi enese keha vastu. Poisi ema käskis ka mehel voodisse ronida ning särk seljast võtta, et lapsel oleks rohkem soojust. Nende hämmastuseks hakkas poiss järsku liigutama ja tema hingamine muutus tugevamaks, mitte ei hääbunud. Haigla töötajad tegutsesid kiiresti ja aitasid lapsel täielikult paraneda.

Poisi imetabane surmasuust pääsemise lugu leidis aset 2010. aastal, kuid tema vanemad avalikustasid selle alles nüüd. Jamie-nimeline poiss on nüüdseks terve ja aktiivne viieaastane, kelle õed-vennad viskavad nalja, et Jamie oli kord surnud, kuid nüüd elab.

Eksperdid on öelnud, et see juhtum on hea näide pärast sünnitust kasutatava nahk-naha kontakti efektiivsusest. Harilikult julgustatakse vanemaid oma vastsündinuid palja naha vastu panema osana vanema ja lapse suhte kujundamisest. Samuti öeldakse, et kehasoojus on vastsündinute jaoks lohutav ning aitab uue keskkonnaga kohaneda.

Kui varem soovitati seda nn kängurumeetodit peamiselt emadele, siis nüüd õhutatakse seda kasutama ka isasid.

Lisaks kehasoojuse andmisele püüdsid Oggid enda sõnul Jamiet veenda nendega jääma. "Me rääkisime talle, mida tema nimi tähendab, ja et tal on kaksikvend, kelle eest ta peaks hoolt kandma, ning ka seda, kui väga me teda saada püüdsime. Kui me oleksime lasknud arstil temaga toast välja minna, siis oleks Jamie surnud."

Nüüd on Oggide pere teinud internetis heategevusliku üleskutse, et koguda raha sihtasutusele Miracle Babies (ing k imede beebid), mis toetab enne tähtaega sündinud ja haigeid vastsündinuid.