Ida-Tallinna Keskhaigla neonatoloogia ehk vastsündinute osakonna juhataja dr Pille Andressoni sõnul on tegu äärmiselt olulise aparaadiga. „Hapnikusisalduse mõõtmine erinevates organites on oluline näitaja beebi verevarustuse hindamiseks. Kuivõrd hapnik on kõigi jaoks eluks vajalik, mõõdamegi me selle seadmega kaudselt ju elu,“ selgitab Andresson.

NIRS-meetodi kasutamine on vastsündinute intensiivravis lahutamatuks osaks. Koos teiste monitooringumeetoditega loob see kõik võimalused erinevate haiguste täpseks diagnoosimiseks ja võimalikult efektiivseks raviks. „Antud juhul on oluline just see, et andurid kinnitatakse vastsündinu kehale valutult, vältides sellega lapsele häirivaid ja valulikke protseduure,“ lisab dr Andresson.

 Oma panuse Keskhaigla Sünnitusmajas seni puudunud hapnikumonitori ostuks andsid rohked telefoniannetajad, Colonna Kinnisvara, ettevõtte aastalõpugala külalised ning suurtoetajad Inbank ja Hansapost. Kuna häid inimesi, kes otsustasid abivajajaid aidata, kogunes niivõrd palju ja kokku koguti veidi üle 33 000 EUR’i, õnnestus soetada lausa kaks hapnikumonitori.