2. Kui oled oma kodukontoris päev otsa tähtsat teksti kirjutada punnitanud, siis sellel hetkel, kui korraks tualetti lipsad, paneb laps sinu dokumendi kinni. Te kumbki ei vajutanud salvestusklahvi.

3. Iga vanem teab, et laps tahab kohe väga-väga pissile just sel hetkel, kui oled ta autotooli kinnitanud, aga ka siis, kui ta on just esinemiskostüümi selga saanud ja lavale minemas.

4. Lapsevanemaks olemine juhmistab parasjagu, sa ei pane tähelegi, et sinu põnnil on juba tunde kingad vales jalas. Ka tema ei pane seda tähele, küll aga tädid mänguväljakul.

5. Sinu beebi ärkab alati oma väikesest uinakust täpselt sel hetkel, kui sinu kirehetk kaasaga on hoo sisse saanud. Jääbki mõistatuseks, kuidas need pered niimoodi üldse endale järgmise lapse saavad.

6. Mida coolimana sa ise ennast tunned, seda rohkem sinu lapsed sinu pärast piinlikkust tundma peavad.

7. Mida uuem on sinu särk, seda suurem on võimalus, et beebi sinna oksendab või mudilane oma söögist suud pühib.

8. Sa hakkad varem või hiljem ähvaradama oma lapsi naeruväärselt klišeelikul moel — kui sa veel nii teed, siis keeran auto kohe ümber ja me läheme koju tagasi, ma annan su lastekodusse, kui sa kohe ei lõpeta ja muud sellised jaburad ähvardused lipsavad varem või hiljem üle huulte.

9. Sinu laps jaurab autos kogu mitmetunnise sõidu jooksul ja jääb magama alles siis, kui keerad kodutänavast sisse.

10. Kui sinu mudilane on õppinud mõne eriti laheda asja, mida ta sulle rõõmuga pidevalt demonstreerib, siis sel hetkel, kui soovid, et ta seda ka su sõbrale näitaks, vaatab ta sind nägu idiooti ja keeldub igasugu koostööst.

11. Kõige ilgem asi, mida põrandalt leida võib, leiab tee sinu beebi suhu.

12. Alati hakkab sinu laps lärmakalt tähelepanu nõudma just sel hetkel, kui vastad telefonile ja alustad vestlust.

13. Sinu kullake, keda sa nädala sees kuidagi lasteaeda minekuks voodist välja ei saa, teeb laupäevahommikuti vabatahtlikult juba kell kuus silmad lahti ja nõuab tegelemist.

14. Sinu muidu tujutsev teismeline muutub imearmsaks meelitajaks kohe, kui tal on sinult midagi vaja.

15. Ükskõik, mida sa ka oma näljasele lapsele söögiks ei tee, hetk enne toidu valmimist kallab ta piima maisihelvestele ja läheb seda teleka ette sööma ning teatab paari minuti pärast auravat toitu vaadates, et polegi nagu eriti näljane.

16. Kui oled kuid kasutult seisva katkise mänguasja ära visanud, siis järgmisel päeval on tal seda hädasti vaja ja ta vaatab pisarsilmil sind kui kõige hullemat kurjategijat.

17. Sel hetkel, kui hüüad, et teeme pilti, vaatab sinu kallis laps ükskõik kuhu, aga mitte kaamerasse.

18. Tema mähkmed vajavad vahetamist kohe, kui olete bussiuksest sisse saanud.

19. Kui peaks juhtuma, et sa vannud selle ainsama korra oma lapse kuuldes, siis tema kordab seda sõna ilmtingimata kohe mitu korda nii kasvatajale, poemüüjale, kui ämmale.

20. Sinu laps kasvab üles nii kiiresti, et kõik need vaevad näivad varsti kui unenägu.

Jaga
Kommentaarid