Kui hommikul on aega, jalutab Krister vankriga Kristiinest Kalamajja Niine tänavale, kus töötab laste emme, ajakirja Naisteleht + Naised peatoimetaja Manona Paris (41). Tankima – nagu issi ütleb, sest Robin saab lisatoidu kõrvale veel rinnapiima. “Tagasiteel jõuame võibolla ka Depoo turult läbi käia. Siis on vaja juba õhtusöök valmistada. Mulle väga meeldib süüa teha!” tunnistab Krister ja lisab, et peab igapäevaselt ka kodus koristama.

Krister on kahe käega Põhja­maade vanemapuhkuse süsteemi poolt: Rootsis on 16kuulisest tasustatud vanema­puhkusest ette nähtud kolm kuud emale, kolm kuud isale ja ülejäänud aja võivad vanemad omavahel ära jagada. Kui ühele vanemale mõeldud kuid välja ei võeta, jäädaksegi neist ilma. “Tegelikult on see ju niivõrd loogiline!” pahvatab Krister. “Meestel tekib kontakt oma lastega. Alguses oldi ka seal sellise süsteemi vastu, aga nüüd ei taha seda enam keegi tagasi muuta – see on elementaarne.”

Sama lugu on lapse haigestumisel. “Kes jääb lapsega koju, kui ta on haige? Praegu tähendab automaatselt, et ema. Aga kui tööandja teab, et mehed hakkavad samamoodi koju jääma, siis kaob meestel ja naistel see vahe ära,” arvab Krister. Muutused algavad ühiskonnas kehtivatest normidest.

Loe värskest ajakirjast Pere ja Kodu koduse isa argipäevast.