Esmapilgul võib kandelina sidumine tunduda lootusetu ettevõtmisena, kus linal pigem sabad sõlmes ja sõlmed sassis. "See ei ole tegelikult üldse keeruline, kui esimesest hirmust üle saada, on see sidumine lihtne ja hästi loogiline. Tihti piisab vaid videote vaatamisest ning kes soovib lisatuge, saab külastada nõustajat, et saaks päris kindel olla, et kõigil asjaosalistel on hea ja mugav.

Kõigepealt tasub endale selgeks teha kandevahendite eelised:

KÄED VABAD nii kodus kui väljaspool kodu. Kui laps on rahulik vaid süles, kuid korra päevas tahaks endale vähemalt ühe võileiva teha või näiteks poodi jalutada, siis on kandelina suurepärane abimees.

MUGAVUS. Kandmisvahendiga pääseb kõikjale - matkarajale või metsateele, läbi rannaliiva, vabaõhuüritusele, laulupeole, kõrgete trepiastmetega trammi ja majja. Seda on lihtne rulli keerata, kasutada tekikesena arsti juures või vankris.

LÄHEDUS. Mõjutad positiivselt lapse arengut, sest linas piisavalt kantud lapsed on uuringute järgi enesekindlamad ja iseseisvamad. Lisaks on linas olev beebi rohkem aktiivses vaikses olekus, mis on põhiline aeg kui beebi õpib.

ÕNNELIKUM BEEBI. Uuringute järgi nutavad linas kantud lapsed 43% vähem kui nende eakaaslased.

TERVEM JA TUGEVAM LAPS. Vastupidiselt levinud arvamusele ei ole laps linas liikumatult vaid töötab kogu aeg oma kerelihastega kaasa. Areneb pea- ja kehahoid.

VANEMAL LAPSEGA ROHKEM KVALITEETAEGA. Kui pisem nohiseb rahulikult rinnal, siis on lapsevanemal lihtsam ka suuremale lapsele pühenduda, puslesid kokku panna, liumäele aidata ronida.

SILMAILU. Kandmisvahendeid on tuhandeid mustreid ja kanga koostisi (leia oma lemmik!)

Tahad üle vaadata, kuidas need sidumise põhivõtted käisidki? Vaata seda Villapai Youtube kanalist.

Millest lähtuda kandevahendi valimisel ja millist mitte mingil juhul soetada ei tohiks, räägib Kadri Viirand 5. mail Tallinnas toimuval minimessil "Jess! Beebi tuleb". Kava leiad SIIT.

Kui soovid pidevalt olla kursis infoga lapsekandmise kohta, jälgi Facebookis Lapsekandmise gruppi, Kadrit Instagramis /estonianbabywearer ning uut ja põnevat loe lapsekandmisnõustaja blogist