Rõivaid nii meile kui meie lastele toodavad tuhanded vabrikud, sealhulgas tonnide viisi keskkonnale mürgiste jäätmetega. Kahjuks sisaldavad paljud puuvillased rõivad ohtralt erinevate kahjulike ainete jääke, mida on kasutatud pikas tekstiilitööstuse ketis juba alates puuvilla kasvatusest ning mis ohustavad kandja tervist. Kuna pere pisemate nahk on tundlikum ja viimasel ajal järjest allergilisem, tasub tähele panna, millistes rõivastes meie lapsed magavad ja oma tegusaid päevi veedavad.

Kaunilt disainitud ja eetiliselt toodetud lasterõivaste maailma avastas Katrin oma esiklapse sündimise eel. Peagi kasvas sellest välja mõte koondada hoolega tehtud eelvalik üheks veebipoeks, kust teistel lapsevanematel oleks juba palju lihtsam leida oma lastele parimaid rõivaid. Tänaseks tegutseb Karamellkids.eu veebipood täies hoos, pakkudes peamiselt mahepuuvillaseid ning eetiliselt toodetud lasterõivaid beebidest 8-aastasteni.

Lisaks ülimalt kestvale, pehmele ja looduspuhtale mahepuuvillale on veebipoes eraldi sektsioon meriinovillast ja -siidist alusriietele ja aksessuaaridele. Meriinovilla saadakse meriinolammastelt ja erinevalt tavavillast on selle kiud väga pehmed ja siidised. Lisaks on meriinovillal suurepärased keha temperatuuri ja niiskustaset reguleerivad ning antibakteriaalsed omadused, mistõttu on see ideaalne alusriide materjal eriti beebidele ja lastele. Karamellkidsis leidubki beebide ja laste meriinoalusriideid Engel Naturilt, tuntud Saksa orgaaniliste alusrõivaste tootjalt, kes tegutseb juba aastast 1982 ja kelle meriinovill on hangitud farmidest, kus loomi on hästi hoitud.

Karamellkidsi enamus valikus olevatest mahepuuvillastest rõivastest kannavad ka GOTS sertifikaati, mis on tekstiilitööstuse rangeim eetilisuse standard ja mis tagab, et kogu tekstiili tootmise protsess alates puuvilla seemnest kuni rõiva viimistlemiseni vastaks rangetele keskkonna ja sotsiaalsetele nõuetele: puuvilla kasvatamisel pole kasutatud GM kultuure ega kemikaale, samuti pole lubatud kangaste töötlemisel ja värvimisel kasutada keelatud kahjulikke aineid. Lisaks seisab GOTS hea selle eest, et kõikidel tekstiilitootmise protsessis osalevatele töötajatele alates farmerist kuni õmblejani oleks tagatud inimväärne töökeskkond, õiglane palk ning iseenesest mõistetavalt on keelatud kasutada lapstööjõudu.

Lisaks siseriietele leiab veebipoest ka võtmetähtsusega kvaliteetseid õueriideid, nagu vihmariideid, kombesid ja jopesid, et laste jaoks ülioluline värskes õhus mängimine oleks neile võimalikult mugav. Kaubamärkidest on esindatud Frugi, Tootsa MacGinty, SenseOrganics, Filemon Kids, Maxomorra, Braveling, Legotec, Celavi, Corby Tindersticks, Mikk-Line, Celavi, Smafolk, Legotec ja meie oma Eesti Breden Kids. Näiteks Mikk-Line talvekombed on igal aastal Skandinaavia tarbijatestide esirinnas.

Karamellkids paneb suurt rõhku lasterõivaste kestvusele ja praktilisusele, et need peaksid vastu mitu väikest omanikku, ei veniks välja ega kaotaks oma värve. Kvaliteetne rõivas ka säästab nii raha kui loodust, sest osta ei ole tarvis nii palju ja prügi tekib vähem. Lisaks väärtustatakse nutikat disaini, et rõivad oleksid mugavad ja neid saaks ka ajaliselt pikemalt kanda – nagu pükstel sooja voodrit, üleskeeratavaid sääri või põlve pehmendusi.

Samaväärse hingega on panustatud ka veebipoe kujundusse ja funktsionaalsusesse, et see oleks kaasaaegne ja kasutajasõbralik ning tavahinnaga tooted toimetab Karamellkids pakiautomaati kohale täiesti tasuta.

Karamellkidsi lasteriided on valitud lastele mõeldes, mis on lisaks praktilisusele ka kaunilt disainitud, inspireerivad laste mänge ja toovad rõõmu palgele nende kandjatele! Nii loodab Karamellkids olla kohaks, kus leiduks lemmikrõivaid igale lapsele. Vaata lähemalt: www.karamellkids.eu