13. oktoobril, kui Luke sündis, oli muidu töisel Antil täitsa vaba päev, vaid õhtul oli plaanis “Ringvaates” koos Taavi Tõnissoniga hooaja esimesest saatest “Kontakt” rääkida. Just sellel päeval Luke ilmale tuligi ning mõistagi jäi Antil telemajja minemata. Taavi teatas otse-eetris, et Anti ei saanud tulla, tal sündis tund aega tagasi poeg.  “Mind alles õmmeldi, Anti oli jõudnud vaid vanematele sõnumi saata, kui äkki oli tal telefon punane,” meenutab Marili. “Ringvaatest” toreda teate saanud sõbrad hakkasid kõik helistama ja õnnitlema.

36 tunni asemel –­ nii kaua oli kulunud Kioko sünniks – kulus Lukel ilmaletulekuks vaid kuus tundi. Anti: “Olime otsustanud, et kõik läheb nii, nagu loodus tahab. Aga nagu ka Kioko puhul, läksin ikkagi Marilile epiduraali paluma.”

Hea, et tänapäeval on kõik võimalused olemas ja igaüks saab toimetada oma sisetunde järgi. “Seekord oli mul juba pärast kolme tundi jõud otsas ja mõtlesin, et minestan ära,” tunnistab Marili. “Küsisime epiduraaltuimastust kohe, sest eelmisel korral pani see sünnitustegevuse kiiremini käima. Suur aitäh sellele, kes epiduraali leiutas! Ilma selleta oli ikka kohutav kannatada.” Ta lisab, et kodusünnitust ta küll ei tahaks, põhjendades: “Tehakse ju heategevuskontserte, et sünnitusmajja igasugu uusi aparaate osta – ju neid on siis vaja. Kodus mul neid asju võtta ei ole.”

Loe näitleja pereelust värskest ajakirjas Pere ja Kodu